Košarka

Panathinaikos spasio sezonu, vrlo dobar Vujčić

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 01.03.2010.
Panathinaikos spasio sezonu, vrlo dobar Vujčić
Foto: Bernard Jurišić

(Iz Atene za Sportnet.hr Bernard Jurišić). U sjeni tragedije koju je prije početka najvećeg grčkog derbija iznova proživio trener Olympiakosa Panagiotis Giannakis, košarkaški Panathinaikosa pobjedom su pred 15.000 svojih navijača spasili sezonu...

Sjajan dekor dočekao je i ovaj grčki košarkaški derbi. Iako košarkaška sekcija Panathinaikosa proživljava krizne tjedne, nije to spriječilo 15.000 navijača zelenih da napune atensku Oaku i ponesu svoju momčad do vrlo vrijedne pobjede. Pobjede koja im je spasila sezonu.

Tragedija trenera Giannakisa

Trener Olympiakosa Panagiotis Giannakis nakon susreta bio je najtužniji čovjek u atenskoj dvorani, ali ne zbog poraza svoje momčadi. Giannakisu je prije utakmice od posljedica srčanog udara preminuo brat, a čelnici kluba vijest su mu prenijeli u svlačionici po završetku utakmice.

Priča je posebno tragična kad se zna da je Giannakis danas izgubio već četvrtog brata. Čak trojica braće umrla su iznenada od posljedica srčanog udara, zbog čega je trener Olympiakosa već najavljivao da će razmisliti koliko će se dugo baviti stresnim trenerskim poslom.

Zeleni su s 98:90 osigurali startnu jedinicu uoči doigravanja, što znači da će u vjerojatnom finalu s Olympiakosom imati prednost domaćeg terena. U grčkim uvjetima to je vrlo često presudan faktor za osvajanje trofeja, jer su pobjede na gostujućim parketima vrlo rijetke.

Panathinaikos je sjajnom šuterskom večeri sa čak 15 pogođenih trica iz 32 pokušaja "izbombardirao" Olympiakos. Sjajno su ih vodili Drew Nicholas (27 poena), Vassilis Spanoulis (26) i posebno briljantni Dimitris Diamantidis, koji je uz 26 poena (dvice 4/4, trice 5/6) skupio 11 asistencija i sedam skokova - samo tri je bio udaljen od trostruko dvoznamenkastog učinka.

Olympiakos nije odigrao lošu utakmicu, ali prevelik je bio hendikep neigranje bolesnog Bourousisa i ozlijeđenog Kleize. Uz to su potpuno zakazali Papaloukas i Teodosić, koji do posljednje četvrtine nisu zabili niti jedan koš. Josh Childress je bio najbolji kod crvenih s 26 poena i sedam skokova, a vrlo dobar je bio i naš Nikola Vujčić koji je za samo 10 minuta igre ubacio 15 poena, uz samo jedan promašaj iz igre.

Panathinaikos je tako najavio lov na jedini preostali trofej ove sezone - grčko prvenstvo, dok Olympiakos s kupom u džepu i omjerom 4-0 u euroligaškom Topu 16 juri prema Final Fouru Eurolige i ne odustaje od borbe za grčki naslov. Nakon današnjeg poraza za to će im trebati barem jedna pobjeda pred 20.000 navijača Panathinaikosa u finalu doigravanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.03.2010. u 13:33
    Voli on hrvate da "pokopa" :D
    Obrisan korisnik
  • Gomez6901.03.2010. u 10:35
    teodošić nas (cibonu) "pokopa" - a onda u lokalnom derbiju niš ne zabije...
    Gomez69