Vodeni sportovi

Bernard naljutio trenera

Maja Giljanović • ponedjeljak, 01.03.2010.
Bernard naljutio trenera
Foto: Davor Sajko

Olimpijski pobjednik na 100 metara slobodno Alain Bernard nastupom u Nici ovog vikenda nije oduševio svog trenera Denisa Auguina. 26-godišnji Francuz je i na 50 i na 100 slobodno plivao sporije nego u Luxembourgu uoči trotjednih priprema koje je odradio u Južnoafričkoj Republici.

Uoči nastupa Alaina Bernarda u Nici, trener olimpijskog pobjednika na 100 metara slobodno Denis Auguin je najavljivao: "Ne garantiram ništa, ali sam uvjeren da će se spustiti ispod vremena koje je isplivao u siječnju u Luxembourgu".

Koncem siječnja u Luksemburgu 26-godišnji je Francuz na svom prvom mitingu nakon Svjetskog prvenstva u Rimu osvojio drugo mjesto (22,71) iza Steffena Deiblera na 50 slobodno i prvo (49,58) ispred Deiblera na 100 slobodno.

Europski prvak na 50 i 100 slobodno, svjetski viceprvak na 100 i brončani na OI na 50 slobodno protekla je tri tjedna proveo na visinskim pripremama u Južnoafričkoj Republici, ali se u Pretoriji nije sunčao. Tjedno je u vodi prevaljivao od 60 do 70 kilometara, radio je i na suhom, a promijenio je i ritam udisaja (jedan udisaj nakon dva zaveslaja za razliku od dosadašnjeg jednog nakon četiri zaveslaja).

Naporni treninzi u JAR-u uzeli su danak i Bernard nije odgovorio zahtjevima Auguina. 50-icu je odradio tri stotinke sporije (22,74), a 100-icu više od pola sekunde sporije (50,20 u finalu nakon 50,98 u kvalifikacijama).

"Očekivao sam da će biti bolji. U kvalifikacijama je bio brži u odnosu na Luxembourg, ali u finalima nije bio na visini zadatka", kritičan je bio Auguin prije nego je optimistički zaključio: "Svi djelići slagalice su tu, sada ih samo moramo sastaviti u cjelinu". Sljedeći nastup Bernarda je u Parizu 19. i 20. ožujka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!