Zimski sportovi

"Moglo bi nam se poklopiti"

Borna Rupnik • utorak, 02.03.2010.
"Moglo bi nam se poklopiti"
Foto: Davor Sajko

Medveščak u utorak igra petu četvrtfinalnu utakmicu protiv Graza, a Mike Ouellette prije dvoboja u Austriji vjeruje da Medvjedi ponovno imaju svoje adute u rukavu...

Premda je Graz poveo 2-0, Medveščak je smogao snage za jednu gostujuću i jednu domaću pobjedu te na petu utakmicu putuje u egalu. Štoviše, neki ističu da je psihološka prednost sada na strani Zagrepčana da te da se u Austriji ponovno može iznenaditi.

"Smatramo se sretnima što imamo dvojicu izvrsnih vratara. Robert Kristan nas je nosio tijekom cijele sezone, a sada je i Gašper Krošelj pokazao koliko vrijedi. Bio je veličanstven u Domu sportova, njegove najveće obrane uvijek izgledaju jednostavno.

Vezane vijesti

Prvi strijelac Medveščaka, Mike Ouellette, uvjeren je da se Medvjedi mogu još jednom ravnopravno nositi s 99ersima. "Smatram da smo već treću utakmicu, prošlu u Grazu, mogli riješiti u svoju korist i bez produžetaka. Dobro smo igrali i stvorili brojne šanse", rekao je za službene ligaške stranice.

A još je bolja igra viđena u nedjelju u Ledenoj dvorani: "Odlično se postavili u neutralnoj trećini i tako onemogućili Grazu da uopće krene u opasniji napad. Kvalitetni su i u suprotnom bi često pucali i stigli do prilika za pogodak, a to nismo mogli dopustiti".

Ključnim se opet mogla pokazati realizacija igrača više. Graz je u Zagrebu propustio situaciju pet-na-tri, a Medveščak je u najvažnijem trenutku, početkom treće trećine, iskoristio svoju brojčanu prednost. "Konačno smo zabili taj gol s igračem više", kaže Ouellette. Upravo je on poslao pak u Weinhandlovu mrežu.

"Bio je to stvarno poseban osjećaj kada sam vidio da je ušlo. Marljivo smo vježbali takve situacije jer smo se protiv Graza neprestano mučili s njima. Budemo li opet dobri u obrani i ubojiti u napadu, moglo bi nam se poklopiti da ostvarimo novu pobjedu", dodao je Ouellette.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!