Vodeni sportovi

Bod ili pozdrav četvrtfinalu

Maja Giljanović • utorak, 02.03.2010.
Bod ili pozdrav četvrtfinalu
Foto: Martina Japundžić

Elvis Fatović i njegov Jug u šestom kolu Eurolige u Gružu protiv Vasasa igraju "najvažniju utakmicu dosadašnjeg dijela sezone". Dubrovčani i Mađari u međusobnom ogledu odlučuju o plasmanu u četvrtfinale, Vasas je u Budimpešti slavio 11:8, ali u težem je položaju u svjetlu činjenice da je Jugu sutra u 19 sati dovoljno i neodlučeno.

Trener Juga Elvis Fatović nakon prošlotjedne je utakmice 17. kola Jadranske lige protiv Cattara bio ljut kao ris: "Nismo pokazali karakter, jedino pozitivno je da smo pobijedili" (10:8, nap. a.), "ali ponovimo li ovakvu igru protiv Vasasa možemo se pozdraviti s četvrtfinalom. Matematički nam je i bod dosta, ali kalkulacije ne dolaze u obzir. Idemo na pobjedu, čvrsto i odlučno pokazati svima da nitko ne može doći u Gruž i računati na bod(ove)".

Uoči "ključne utakmice dosadašnjeg dijela sezone" Jug je osvojio sedam, Vasas šest bodova, Jug je na svom bazenu jednom pobijedio (Panionios 14:6) i jednom odigrao neodlučeno (Primorac 9:9), a Vasas je na gostovanjima oba puta izgubio (10:11 u Pireju i 7:9 u Kotoru). U poziciju iz koje prijeti Jugovim ambicijama Mađari su se doveli pobjedom u prvom kolu koncem studenog upravo protiv Juga. Bez Andre Bušlje Dubrovčani su odigrali neprepoznatljivo (2:5 u drugoj četvrtini), izgubili 8:11 i 29 godina nakon njihove prve utakmice iz Budimpešte 28. put otišli praznih ruku (jednom se izvukli bod, nijednom nisu pobijedili).

EUROLIGA, 6. KOLO

Skupina A:
Mladost - Vojvodina
Jadran Herceg Novi - Barceloneta

Skupina B:
Jug - Vasas
Panionios - Primorac

Skupina C:
Partizan - Budva
Olympiacos - Honved

Skupina D:
Eger - Kazan
Pro Recco - Šturm

Četvrtfinalisti Eurolige prošle sezone (Pro Recco), Vasas svoje ambicije gaji na trokutu Gabor Kis i braća Daniel i Denes Varga, a Frano Vićan je zapamtio i Katonasa i Hosnyanszkog (Katonas mu je u Budimpešti dao tri, Hosnyanszky dva gola): "Ne mogu nas ničim iznenaditi, poznajemo se u dušu, gotovo svake sezone ždrijeb nas spoji i znamo što od njih možemo očekivati. Odlično su izbalansirana momčad, pokrivena na svim pozicijama, ali to je u ovom trenutku posve nebitno. Odigramo li mi kako možemo, bude li pristup kakav mora biti, ne sumnjam u pozitivan rezultat i naš prolaz u četvrtfinale. Svaka njima čast, ali u Gružu nemaju što tražiti, u protivnom ni ne zaslužujemo prolaz dalje".

U njihovoj Skupini B Primorac je svoj posao odavno odradio, prvu je poziciju zacementirao u prošlom kolu protiv Juga (14:10) i u Grčku je otputovao na izlet.

U Skupini A pitanje četvrtfinalista je riješeno, upitna je samo pozicija broj jedan koju u Hercog Novom protiv Jadrana napada Barceloneta, a Mladost i Vojvodina igraju za prestiž. Trener Emil Nikolić od svojih igrača traži ozbiljan i krajnje motiviran pristup: "Kriza je iza nas, a pobjeda protiv Vojvodine ubrizgala bi nam dodatnu injekciju samopouzdanja neophodnu za izazove koji slijede u preostala dva natjecanja" (Jadranskoj ligi i prvenstvu Hrvatske).

Mirni i uoči posljednjeg kola su Partizan i Budva u Skupini C te Pro Recco u Skupini D, a izvuče li Kazan u Skupini D protiv Egera bod, u četvrtfinale će i Rusi.

Euroliga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Eger11:8Sintez Kazan
Pro Recco11:7Šturm 2002 Čehov
1Pro Recco 668:43+2516
2Eger 647:4708
3Sintez Kazan 645:55-106
4Šturm 2002 Čehov 639:54-154

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Eger11:8Sintez Kazan
Pro Recco11:7Šturm 2002 Čehov
1Pro Recco 668:43+2516
2Eger 647:4708
3Sintez Kazan 645:55-106
4Šturm 2002 Čehov 639:54-154

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!