Košarka

Pakao u skupini F

Branimir Korać • srijeda, 03.03.2010.
Pakao u skupini F
Foto: Kristijan Komarica

Peto kolo Eurolige moglo bi dati još neke sudionike četvrtfinala. Zasad je tamo Olympiakos kojem bi se moglo pridružiti još nekoliko klubova, no ne i iz skupine F gdje svi imaju omjer 2-2 i svi raspleti su još uvijek mogući...

Udarni dvoboj petog kola skupine E Eurolige trebao je biti susret Partizana i Panathinaikosa. Međutim, Grci su na opće iznenađenje u prva četiri kola potpuno podbacili i prokockali svaku priliku za prolazak u četvrtfinale. Na gostovanje kod Partizana odlaze spašavati čast, tražiti pobjedu bez obzira što ne mogu u četvrtfinale jer oni su, ipak još uvijek, europski prvaci.

U Beograd dolaze nakon pobjede u derbiju protiv velikog rivala Olympiakosa i to u paklenu atmosferu vjerojatno najužarenijeg euroligaškog parketa u Europi. Karta za ovaj susret u Beogradu vrijedi pravo bogatstvo, a Partizan je već pokazao nadmoć igranja pred svojim navijačima. Peti poraz Panathinaikosa uopće ne bi bio u ovom slučaju iznenađenje.

PAROVI

Skupina E

Maroussi - Barcelona 19:15
Partizan - Panathinaikos 20:45 (četvrtak)

Skupina F

Maccabi - Montepaschi 19:00 (četvrtak)
Efes Pilsen - Real 19:15 (četvrtak)

Skupina G

Žalgiris - Prokom 18:45
Unicaja - CSKA 20:45

Skupina H

Cibona - Himki 18:30
Olympiacos - Caja Laboral 20:45 (četvrtak)

Drugi susret bit će svakako zanimljiviji. Maroussi u svojoj dvorani dočekuje Barcelonu i ne zadovoljava ga ništa osim pobjede. Grci imaju jednostavnu računicu - pobjeda ih još uvijek ostavlja u igri za prolaz dok porazom dolaze u tešku situaciju i ne ovise sami o sebi. Uz pobjedu Partizana nad Panathinaikosom, ispali bi u slučaju da ne svladaju Barcelonu.

Barcelona dolazi bez Bonifacea N'Donga koji je ozlijeđen, no Xavi Pascual posjeduje i previše aduta da bi ga to zabrinjavalo. Protiv Maroussija su, bez obzira na važnost dvoboja za domaćina, favoriti i za njih ovaj susret također nije nevažan. Još uvijek se nalaze u borbi za prvo mjesto, a između ostalog poraz od Maroussija uz čudo Partizana u posljednjem kolu, mogao bi ih čak i izbaciti iz četvrtfinala. Bila bi to prava senzacija da četvrtfinale ne vide i Panathinaikos i Barcelona, no to je u praksi ipak vrlo malo vjerojatno.

Prava ludnica je u skupini F i tu se ništa neće znati do posljednjeg kola. Sutra nas očekuju oba susreta u skupini i teško se odlučiti koji je zanimljiviji. Nama neutralnim promatračima zbog hrvatskih košarkaša privlačniji je dvoboj u Istanbulu gdje Efes Pilsen dočekuje madridski Real.

Bit će zanimljivo vidjeti dvoboj Ante Tomića i Marija Kasuna, dvojice posve različitih profila centara, jednog koji je nadamo se još uvijek sadašnjost naše košarke i drugog koji je definitivno budućnost.

U drugom susretu Maccabi dočekuje Montepaschi, momčad talijanskog prvaka koju su mnogi proglasili sigurnim sudionikom završnog turnira, no Montepaschi je kao i nekih ranijih godina pokazivao slabosti i u ovom trenutku je daleko od tog ostvarenja. Ne treba smetnuti s uma niti da Montepaschi u ovom trenutku najlošije stoji u skupini i u slučaju da na kraju svi budu imali omjer 3-3, što je itekako moguće, Talijani kao trenutno jedini s negativnom koš razlikom ulaze u probleme.

Skupina G se kao i nakon samog ždrijeba pokazala najslabijom skupinom drugog kruga. Uz svo poštovanje prema Prokomu, malo je čudno gledati njih u samom vrhu s velikim šansama za hvatanje četvrtfinala. Unicaja i Žalgiris imaju još neke male šanse, ali i vrlo težak posao.

Žalgiris za početak mora svladati Prokom koji ih je ponizio u prvom susretu u Poljskoj. Tamo Litavci nisu imali Watsona i Klimavičiusa što se pokazalo kao veliki hendikep, a sada pod imperativom pobjede traže i osvetu.

Jednaka zadaća je i pred Unicajom. Oni poput Žalgirisa moraju slaviti u preostala dva susreta kako bi imali šanse za prolaz, a za početak im dolazi CSKA. Moskovljane ne treba posebno predstavljati, Planinićeva momčad uvijek nastupa ozbiljno, bez obzira znači li im susret išta po pitanju bodova ili ne. A ovaj im još uvijek znači jer i oni još traže potvrdu četvrtfinala.

U Ciboninoj skupini Olympiakos je već u četvrtfinalu. Odlična momčad iz Pireja dočekat će Caju Laboral i nadamo se slaviti jer u tom slučaju Cibona uz pobjedu protiv Himkija ostaje u igri za prolaz. Međutim, Olympiakos iza sebe ima poraz u velikom derbiju s Panathinaikosom, a uz to i treneru Giannakisu je preminuo brat što će svakako ostaviti traga i na igračima. Ipak, kvaliteta je na strani domaćina, stoga se očekuje i njegova pobjeda.

Euroliga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Maroussi58:85Barcelona
Partizan66:82Panathinaikos
1Barcelona 51+69
2Partizan 33-33
3Panathinaikos 24-3
4Maroussi 24-33

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Maroussi58:85Barcelona
Partizan66:82Panathinaikos
1Barcelona 51+69
2Partizan 33-33
3Panathinaikos 24-3
4Maroussi 24-33

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!