Nogomet

"Sada smo kompaktniji i jači"

Mihaela Bradovski • srijeda, 03.03.2010.
"Sada smo kompaktniji i jači"
Foto: EPA

Izbornik portugalske nogometne reprezentacije Carlos Queiroz smatra kako su lošije igre njegove reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo dodatno ujedinile momčad te se može očekivati bolji Portugal u budućnosti...

Pripreme za nastup na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi Portugal započinje dvobojem protiv Kine, a izbornik reprezentacije Carlos Queiroz očekuje od svojih izabranika da već sada počnu pokazivati svoje pravo lice.

Tijekom kvalifikacija Portugal nije igrao dobro i do posljednjeg kola nije bio siguran u prolazak u dodatne kvalifikacije. Tamo su igrali protiv hita kvalifikacijskog ciklusa, reprezentacije BiH, te su uspjeli slaviti u dvije utakmice i otići u Južnu Afriku.

"Kada se toliko borite kroz teško razdoblje, imate takvu podršku kakvu smo mi imali i na kraju ostvarite zacrtano, momčad je u budućnosti puno ujedinjenija, a nama je to najpotrebnije", smatra Queiroz.

"Sada puno više vjerujemo jedni drugima, poljuljalo nas je što smo dosta ovisili o drugima tijekom kvalifikacija, no sada ovisimo sami o sebi i znamo što moramo raditi. Na početku kvalifikacija nismo imali rezultat adekvatan našim izvedbama, ali nekada je poraz i dobar jer bodovno znači korak nazad, ali svi postaju svjesni da se mora bolje. Kada pobijedite obično svi misle kako je sve u redu, a nekada baš i nije tako", dodao je Queiroz.

Protiv Kine u prijateljskom dvoboju koji je na rasporedu večeras očekuje pobjedu, ali prije svega dobru igru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!