Nogomet

Šlager u Münchenu

Tomislav Pacak • srijeda, 03.03.2010.
Šlager u Münchenu
Foto: EPA

Njemačka i Argentina nisu tražili lagano zagrijavanje u prvoj prijateljskoj utakmici godine koja donosi Svjetsko prvenstvo. Međusobni ogled u Münchenu mnogo će reći o trenutnoj vrijednosti dviju velikih nogometnih nacija...

Ogledi višestrukih svjetskih prvaka, makar i prijateljski, uvijek su nogometna poslastica, pa nema sumnje da će večeras u Bavarskoj gledatelji imati u čemu uživati.

Izbornicima, međutim, uživanje nije na prvom mjestu. Ovako snažan test može biti opasan za samopouzdanje momčadi u slučaju nepovoljnog rezultata, stoga je ozbiljnost - posebno u njemačkoj reprezentaciji - na visini.

Joachim Löw na konferenciji je za novinare bio puno pričljiviji od Diega Maradone koji ne živi u velikoj ljubavi s argentinskom sedmom silom, pa je tek procijedio: "Njemačka želi pobijediti, mi želimo pobijediti. Trebala bi to biti spektakularna utakmica. Moramo respektirati Njemačku, a moja momčad bori se do posljednje minute."

Puno pričljivija od Maradone trebala bi biti njegova momčad koja pod vodstvom te nogometne legende nije briljirala. To vrijedi čak i za najboljeg igrača svijeta, Lea Messija, pa se nogometni dio nacije sigurno nada kako će ova utakmica biti korak naprijed u tome da Maradona u argentinskom dresu dobije Messija iz dresa Barcelone. U napadu bi mu trebao društvo raditi Gonzalo Higuain koji u Realu također igra u velikoj formi.

Löw je, pak, njemačkim medijima naglasio važnost Michaela Ballacka za momčad, a najviše ga muči tko će igrati s njim u sredini terena: "Michael je nevjerojatno važan igrač koji vodi mlađe igrače. Ovo će biti važan ispit za nas. Argentina ima nevjerojatne pojedince, protiv kojih ne smijemo raditi pogreške."

Njemački izbornik očekuje napadački pristup gostiju: "Kao igrač Maradona je bio genij kojeg je obilježila napadačka briljantnost. Argentinci igraju napadački nogomet, to je filozofija koja dolazi od trenera."

Ballacku bi društvo u sredini trebao raditi Bastian Schweinsteiger, što bi omogućilo mjesto na desnom krilu za Kroosa ili Mullera. "Staviti mladiće protiv takvog protivnika može biti rizik, ali spreman sam preuzeti taj rizik", tvrdi Löw.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!