Vodeni sportovi

Mirna Jukić uživa van bazena

Maja Giljanović • srijeda, 03.03.2010.
Mirna Jukić uživa van bazena
Foto: Sandro Donda

Brončana na 100 metara prsno na Olimpijskim igrama u Pekingu i na Svjetskom prvenstvu u Rimu Mirna Jukić je odustala od nastupa na Europskom prvenstvu u Budimpešti na kojem je od 4. do 15. kolovoza trebala braniti zlato na 100, srebro na 200 i broncu na 50 prsno prije dvije godine osvojene u Eindhovenu.

Mirni Jukić užitak "života u civilu" godi u tolikoj mjeri da je pet mjeseci uoči Europskog prvenstva u Budimpešti objavila da neće braniti jednu zlatnu, jednu srebrnu i jednu brončanu medalju koje je u finalima utrka na 100, 200 i 50 metara prsno osvojila u Eindhovenu prije dvije godine.

23-godišnja Vukovarka, od 2000. Austrijanka, posljednji je nastup imala na Svjetskom prvenstvu u Rimu 31. srpnja prošle godine kad je na 200 m prsno osvojila brončanu medalju (iza Higl i Pierse), propustila je u prosincu Europsko prvenstvo u 25-metarskim bazenima u Istanbulu, a nije raspoložena ni za treninge nužne za obranu medalja iz Nizozemske.

Sličnu je pauzu Jukić željela uzeti i nakon Olimpijskih igara (u Pekingu je osvojila broncu na 100 prsno), ali EP u malim bazenima je u prosincu 2008. organizirala Rijeka i nastup na Kantridi nije željela propustiti. U međuvremenu je izjavila: "Priznajem da sve češće važem argumente za i protiv nastavka karijere. Studij mi je važan, željela bih ga završiti" (u Beču studira komunikologiju i publicistiku, nap. a.) "ali plivanje je od malih nogu dio mog života. Otvorene su obje opcije, prevelika je to odluka da je donosim naprečac".

Budimpešta od 4. do 15. kolovoza je definitivno otpala, a o odluku o nastupu na Svjetskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Dubaiju od 15. do 19. prosinca još nije donijela.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!