Košarka

CSKA i Prokom osigurali četvrtfinale

Goran Markuš • srijeda, 03.03.2010.
CSKA i Prokom osigurali četvrtfinale
Foto: EPA

Iako su poraženi od Žalgirisa košarkaši Prokoma osigurali su prolazak u sljedeći krug natjecanja, no još bolji posao odradio je CSKA koji je nakon mirnog slavlja kod Unicaje zacementirao prvo mjesto u skupini G...

Da ništa neće prepustiti slučaju košarkaši CSKA domaćinima su dali do znanja već na samom otvaranju susreta kad rade 0:15 seriju i nakon svega deset minuta igre bježe na visokih 14 poena razlike. Iako su zadržali odličnu igru u obrani i tijekom druge četvrtine nakon još većih + 19 napad je malo zakazao i na odmor se odlazi s "tek" 15 poena razlike.

Povratkom na teren gosti su se malo opustili što je domaćin znao iskoristiti i do kraja susreta dolaze na šest poena zaostatka, no bliže nije išlo i potpuno zasluženo CSKA se kući vraća s nova dva boda, dva boda koja su im uslijed boljeg omjera u međusobnim ogledima s drugoplasiranim Prokomom osigurali prvo mjesto u skupini i prednost domaćeg terena u četvrtfinalu.

S 16 poena i pet skokova najefikasnijim igračem gostiju pokazao se Ramunas Šiškauskas, a na svoje brojke nikako se ne može žaliti niti odličan Sasha Kaun (14 poena, 8 skokova). Za 30 minuta na terenu naš Zoran Planinić pripomogao je s deset poena, četiri skoka i dvije asistencije. S druge strane terena najkorisnijim se pokazao odličan Omar Cook.

Iako su slavili košarkaši Žalgirisa teren su napustili spuštenih glava. Naime, njihovih + 5 puno je manje od 24 poena koliko je bilo potrebno da još uvijek zadrže nadu u plasman u četvrtfinale. Međutim, malo je ljudi vjerovalo da uopće mogu doći do pobjede zbog čega je prednost od čak 16 poena na poluvremenu probudila nadu i kod najskeptičnijih obožavatelja Žalgirisa.

Na njihovu žalost Prokom predvođen sjajnim Davidom Loganom (22 poena ) i Qyntelom Woodsom s odmora se vratio u potpuno drugačijem izdanju i do isteka 40. minute gosti dolaze na tek pet poen zaostatka za domaćinom. Najviše zahvala nakon susreta svakako će ići na adresu Marcusa Browna koji je s 23 poena makar probudio nadu kod obožavatelja svog kluba.

Euroliga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Žalgiris93:88Asseco Prokom Gdynia
Unicaja Málaga70:76CSKA Moskva
1CSKA Moskva 51+46
2Asseco Prokom Gdynia 33+16
3Unicaja Málaga 24-2
4Žalgiris 24-60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Žalgiris93:88Asseco Prokom Gdynia
Unicaja Málaga70:76CSKA Moskva
1CSKA Moskva 51+46
2Asseco Prokom Gdynia 33+16
3Unicaja Málaga 24-2
4Žalgiris 24-60

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!