Zimski sportovi

Guidarelli: "Imali smo plan"

Borna Rupnik • petak, 05.03.2010.
Guidarelli: "Imali smo plan"
Foto: Kristijan Komarica

T.J. Guidarelli načeo je Grazovu mrežu u, pokazalo se, odlučujućoj četvrtfinalnoj utakmici za Medveščakov neočekivan prolaz u poluzavršnicu lige EBEL...

"Utakmicu smo dobili zajedništvom", izjavio je T.J. Guidarelli poslije dvoboja koji je Medvjede lansirao u polufinale lige EBEL već u prvoj sezoni. Guidarelli je bio dvostruki strijelac i asistent te jedan od najzaslužnijih za uvjerljivu pobjedu (5:2).

Damir Gojanović, predsjednik Medveščaka: "Puno malih stvari može napraviti veliku razliku, a jedna od njih bio je i naš golman. Tijekom cijele sezone imali smo ponajboljeg golmana lige, a onda je nakon jedne glupe situacije u igru ušao drugi i istaknuo se u doigravanju. U polufinalu ćemo možda opet vidjeti nešto novo što trener Ted sator može izvući iz ove momčadi.

"Sljedeće ćemo godine pokušati napraviti još bolju momčad. Naravno, nije ova loša, dapače, možda je spremna i osvojiti ligu, ali probat ćemo biti bolji od samog starta, za razliku od ove sezone. Nisu toliki problem ugovori, koliko neke godine igrača - želimo što više domaćih i mladih. Svi će podići razinu natjecanja, razgovarat ćemo s Hrvatima iz SAD-a ili Kanade koji nisu htjeli doći, ali sada će čuti drugu priču".

"Imali smo plan i držali ga se. Dogovorili smo izaći na led, igrati momčadski i biti čvrsti u obrani. Upalilo je", nastavio je Guidarelli.

Emocije su, naravno, bile snažne: "Teško mi je uopće bilo što reći koliko sam sretan. Publika je toliko bučna da je užitak igrati pred njima. Ne možemo ne dati još malo više od sebe za njih".

Guidarelliju ovo polufinale neće biti prvo, no bit će posebno: "Igrao sam jedno polufinale prije nekoliko godina, ali nikad u ovakvoj atmosferi. Nadam se da ćemo i u sljedećim utakmicama uspjeti pružiti svoj maksimum pa ćemo vidjeti kamo će nas to odvesti".

"A i nikad se još nisam uspio vratiti iz deficita 0-2 u profesionalnoj karijeri. Neki su od ovih susreta mogli otići na bilo koju stranu, ali zasluženo smo pobjeđivali", dodao je Guidarelli.

I Medveščakova je desetka ponudila svoj pogled u budućnost: "Bit će teško bez obzira na ime protivnika, no takvo je stanje bilo i s Graz 99ersima. Ionako ne možemo birati između Red Bulla i Vienna Capitalsa, stoga ćemo i protiv njih upotrijebiti istu taktiku, odnosno vlastiti stil igre".

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!