Nogomet

O rasporedu će odlučiti UEFA

Branimir Korać • nedjelja, 07.03.2010.
O rasporedu će odlučiti UEFA
Foto: Davor Sajko

Delegacije reprezentacija iz naše kvalifikacijske skupine za Europsko prvenstvo 2012. godine sastale su se u Grčkoj kako bi dogovorile raspored odigravanja kvalifikacija. Međutim, do dogovora na kraju nije došlo...

Šest reprezentacija iz naše skupine kvalifikacija za EP 2012. godine saznat će raspored odigravanja kvalifikacijskih susreta tek 25. ožujka. Raspored će biti određen ždrijebom nakon Uefinog Kongresa u Tel Avivu.

Dugotrajni pregovori u Grčkoj nisu dali rezultata, predstavnici reprezentacija nisu se mogli usuglasiti i na kraju će se provesti pričuvno rješenje i to ono "prisilno". Kuglice će odrediti raspored odigravanja susreta, a u takvoj situaciji jedino je sigurno kako svi neće biti zadovoljni.

Na današnjem sastanku u Grčkoj hrvatski prijedlozi su bili dobro prihvaćeni od strane Grka i Izraelaca, međutim autsajderi skupine Latvija, Malta i Gruzija nisu se slagali s niti jednim prijedlogom jačih reprezentacija i raspored se nije mogao utvrditi. Hrvatskoj će, tako, po prvi puta, raspored krojiti Uefa.

"Nismo uspjeli postići dogovor. Nisam razočaran, tako je - kako je, ostajem i dalje pri tvrdnji da je Hrvatska favorit i kakav god raspored bio, to neće i ne može promijeniti", izjavio je hrvatski izbornik nakon sastanka u Ateni za službenu stranicu HNS-a, a glavni tajnik Zorislav Srebrić je dodao: "Žao mi je naravno, naša je delegacija zaista učinila sve napore da do konstruktivnog dogovora ipak dođe, no, ostali sudionici ustrajali su u svojim zahtjevima zbog kojih je isti onemogućen."

Tako ćemo sve saznati tek 25. ožujka i nadamo se da ćemo biti baš mi ti koji ćemo "dobiti na lutriji".

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.03.2010. u 00:04
    Zanimljivo je kako su se ovi jači složili, da male naguze
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.03.2010. u 18:18
    "Žao mi je naravno, naša je delegacija zaista učinila sve napore da do konstruktivnog dogovora ipak dođe, no, ostali sudionici ustrajali su u svojim zahtjevima zbog kojih je isti onemogućen." hahaha kakav panjinski odgovor, pa to može svaka strana reći! -nisu pristali na naše zahtjeve-
    Obrisan korisnik