Nogomet

HMNL: Gužva na začelju

Mario Jurić • ponedjeljak, 08.03.2010.
HMNL: Gužva na začelju
Foto: Duje Bonačić

Odigrani su svi susreti 20. kola Prve HMNL. Nacional je bez problema slavio nad Kninjanima i tako nastavio niz pobjeda u domaćem prvenstvu, a njihov su primjer slijedili i malonogometaši Inera, mrežu Uspinjače napunivši sa šest pogodaka...

Trener Mejaša Mladen Perica uspio je doslovno isčupati bodove u svojoj kotarskoj dvorani protiv vrlo dobrih Vrgorčana. Gosti iz Vrgorca bolje su otvorili utakmicu i postigli dva pogotka preko Dragana Stankovića i Miše Ramića. I kada je izgledalo da će se s tim rezultatom otići na poluvrijeme, devet sekundi prije zvižduka suca grubo je pogriješila gostujuća obrana, ostavivši samoga Mateja Gabrila koji je smanjio rezultat. U drugom dijelu trener Perica izvukao je iz igre nesigurnog vratara Runca te na gol poslao mladog Franka Bilića, što se pokazalo ključno u ovom susretu jer je isti amortizirao tri situacije "jedan na jedan" kada je pogodak visio u zraku.

Kako Vrgorac nije realizirao svoje šanse stigla je kazna od najboljeg igrača utakmice mlađahnog Damira Znaora. Posebno je lijep pobjedonosni pogodak kada je propustio loptu kroz noge i petom poentirao u suprotni kut vratara gostiju Perkovića. Dojam svih na tribinama bio je da je igra Vrgorca bila puno bolja od konačnog rezultata, ali su bodovi ostali u Splitu.

Raspoloženi malonogometaši Inera napunili su mrežu Uspinjače sa šest pogodaka. Prvo ime susreta bio je Ivan Radan koji je trasirao put do pobjede. Doduše, gosti su poveli preko Matoševića, da bi sve poništio svojim pogotkom Mijatović; do poluvremena su gosti imali akumulaciju ali su je zapucali van okvira gola. U drugom dijelu na terenu za igru postojala je samo jedna momčad i bilo je pitanje koliko će lopti završiti iza leđa Jukića. Gosti su do kraja mogli smanjiti rezultat ali su nakon još jednog pogotka Matoševića ponovno promašili udarac iz akumuliranog prekršaja.

Momčad Muć Bitumine došla je do pobjede u srazu s Renault Auto Krešom u pravoj triler završnici, iako nakon prvih dvadeset minuta nitko u dvorani ne bi na to ni pomislio. Presudio je pogodak Boška Perišića devet sekundi prije kraja nakon preciznog pasa Žule Alebića.

Mućani su bolje otvorili utakmicu, ali su gosti prvi poveli preko iskusnog Tomice Vincelja. Do poluvremena su dva puta Despotović i jednom Alebić doveli domicilne igrače do prednosti. U drugom dijelu kao da se igra domaćih ugasila, a uporni su gosti stizali na 3:3 i na 4:4; no primljeni pogodak u posljednjim sekundama poništio im je nade o eventualnom bodu.

"Važnost utakmice sputala je igrače u drugih dvadeset minuta, jer su prerano imali dobar rezultat. Najbitnije od svega je da smo ubilježili novu pobjedu i sada moramo i dalje težiti dobroj igri kao u susretu s BBS Novim Marofom", prokomentirao je sportski direktor Muć Bitumine Mato Stanković.

Vodeći Nacional suvereno vlada malonogometnim dvoranama. Ovaj put slavili su po drugi put u nekoliko dana nad oslabljenim Kninjanima, koji su u prijestolnicu doputovali bez Protege, Palavre i Babića. Do poluvremena gosti su imali svoje prigode, ali nakon prvog dijela i dva primljena pogotka igra Kijeva se raspala i Nacional je sigurno došao do pobjede od konačnih 4:0. Posebno će veseliti trenera Nacionala Tiaga Polida što su strijelci raspodijeljeni i u formi pred play-off.

Potpićan je kod kuće zavrijedio nova tri boda u susretu sa splitskim Brodosplit inženjeringom. Bodovi su ostali u Istri isključivo zbog velikih grešaka gostiju i neopreznosti kod odbijenih lopti od vratara. Najbolji opis ponudio je trener gostiju Alen Delpont: "U iznimno korektnoj utakmici poraženi smo jer nismo realizirali svoje mnogobrojne šanse, a ujedno smo i razbranili vratara Potpićana Zahtilu. Greške uvijek koštaju.

Osijek VBK izborio je vrijednu novu pobjedu nad vrlo dobrim BBS Novim Marofom, u borbi za opstanak. Ona je izborena u posljednjoj minuti kada su igrali sa igračem-vratarem u polju. Strijelac je ujedno i najbolji igrač ovog susreta Armando Kajfeš. Ogorčen i razočaran suđenjem bio je predstavnik gostiju Đakmanec, rekavši da nisu zaslužili suditi elitni rang natjecanja, a posebno je istaknuo lošu organizaciju utakmice, rekavši kako je "u rangu nekih davno zaboravljenih vremena."

Petrinjčica se novim porazom kod kuće od Torcide Guliver Energije od 3:5 pomirila sa prelaskom u niži rang natjecanja. Ovi bodovi imaju veliku vrijednost gostima jer su blizu željene pozicije koja vodi u play-off. Kuriozitet u ovoj utakmici je da su čak dvojica igrača iz Petrinje postigla autogolove. Vodili su sa 2:0 i s 3:2 ali momčad trenera Petra Matende u posljednjih šest minuta preokrenula je sve u svoju korist.

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometTop temaFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!