Nogomet

Veliko slavlje i udarac na čast

Ivana Strahija • ponedjeljak, 08.03.2010.
Veliko slavlje i udarac na čast
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

NK Međimurje u Kranjčevićevoj je ulici izgubilo od Croatije iz Sesveta, što se nikako nije smjelo dogoditi. Sesvećani su naime od svih otpisani klub i bilo bi čudo da nastave s pozitivnim rezultatima.

Sesvete su u Međimurju pronašle idealnog protivnika za debi (naj)novijeg trenera, Gorana Jerkovića, o kojem prethodnik, austrijski trener Adolf Pinter, nije imao ni jednu dobru riječ. Kakav god Jerković da bio, s Croatijom je upisao tri boda više od Pintera, što možda i nije poštena usporedba s obzirom da je Pinter debitirao protiv Dinama.

Suđenje za pet

Novinari u tiskanim medijima imaju običaj davati sucima (kao i igračima) ocjene od pet do 10, a ono u Kranjčevićevoj bilo je za jedva nešto više od petice. Interesantno je međutim da se delegirani sudac susreta nekoliko puta mijenjao, a evo objašnjenja sa stranica Udruge Prve HNL:
"Utakmicu Croatia Sesvete-Međimurje prema odluci Komisije za određivanje sudaca s početka tjedna trebao je suditi Goran Gabrilo iz Splita s pomoćnicima Damirom Kraljevićem (Zadar) i Marinom Ivankovićem (Split) te četvrtim sucem Edijem Šunjićem (Split). Međutim, Gabrilo je u četvrtak otkazao utakmicu zbog ozljede pa je za suca određen Šime Budarija iz Bibinja. Niti 24 sata kasnije, sudac Budarija je također otkazao suđenje ovog vikenda zbog bolesti pa su članovi Komisije za određivanje sudaca (Blažek, Širić,Šupraha ) posegnuli za slijedećim kandidatom na listi prioriteta te je za suca određen Davor Grizelj iz Vinkovaca."
Grizelj je konačno odsudio utakmicu.

Vezane vijesti

"Sva zasluga pripada mojim igračima, koji su odigrali fantastično. Svjesni smo u kakvoj se situaciji nalazimo, jedino što možemo je boriti se utakmicu po utakmicu", rekao je nakon utakmice Jerković. Borbenost koju su pokazali Sesvećani, uz malo sportske sreće i protiv iznimno slabo raspoloženog Međimurja, daje ipak naslutiti da ni Istri u idućem kolu neće biti lako protiv Croatije.

Oni koji su izazvali promjene na klupi Istre, Međimurci, u potpunosti su podbacili u Ulici pjesnika. Prilika su imali, čak su se u jednom trenutku dva igrača našla sama pred Croatijinim golom (Golubović i Eliomar u 31.), no jedini su gol zabili iz penala.

Nakon susreta je slabu igru i zlu kob čakovečki trener Srećko Bogdan komentirao: "Nadao sam se da možemo ponoviti ono što smo pokazali kod Istre. No, kad ne zabiješ nemaš se čemu nadati, to je uvijek bilo nogometno pravilo", pragmatičan je Čeči.

Poraz od Croatije težak je udarac na čast Međimuraca, veliki korak unazad nakon dobrog početka proljeća i prvih gostujućih bodova. Neće biti lako u subotu protiv Osijeka, to je jasno, pošto ta momčad ne oprašta pogreške.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!