Košarka

Partizan strepi za četvrtfinale

Branko Barić • srijeda, 10.03.2010.
Partizan strepi za četvrtfinale
Foto: Kristijan Komarica

Top 16 faza Eurolige stigla je do samog kraja. Šest sudionika četvrtfinala već je poznato, a preostala dva saznat ćemo nakon šestog i posljednjeg kola koje je pred nama. Osim u Ciboninoj skupini H, jedno mjesto je otvoreno i u skupini E, a za njega se bore Partizan i Maroussi…

Niti tri veličanstvene pobjede u Top 16 fazi nisu Partizanu bile dostatne da osigura plasman u četvrtfinale. Gostujući poraz od Maroussija, te prošlotjedni od Panathinaikosa, natjerali su momčad Duška Vujoševića da strepi do posljednjeg trenutka. Ukoliko Beograđani izgube u Barceloni, a Maroussi pobjedi Panathinaikos, grčka momčad će zbog boljeg međusobnog omjera izbiti na drugo mjesto u skupini. Loša vijest za Partizan je što Katalonci na svom parketu ove sezone ne znaju za poraz niti u jednom natjecanju u kojem su nastupili, a uz to pobjeda u posljednjem kolu im treba kako bi osvojili prvo mjesto u skupini i u četvrtfinalu izborili prednost domaćeg parketa.

Panathinaikos unatoč prošlotjednoj pobjedi u Beogradu nema više nikakvih izgleda za prolazak, no Crno-beli se nadaju kako će Željko Obradović sa svojim pulenima odigrati i posljednje kolo maksimalno i dokazati kako su bolja ekipa od Maroussija. U svakom slučaju bit će zanimljivo vidjeti kako će se rasplesti ova situacija i hoće li fantastični navijači Partizana dobiti priliku još koji put prirediti pakao u Pioniru nekoj euroligaškoj momčadi.

Parovi zadnjeg kola

Skupina E:
Panathinaikos - Maroussi (četvrtak, 18:00)
Barcelona - Partizan (četvrtak, 20:45)

Skupina F:
Montepaschi - Efes Pilsen (četvrtak 20:45)
Real Madrid - Maccabi Electra (četvrtak, 20:45)

Skupina G:
CSKA - Žalgiris (srijeda, 18:15)
Prokom - Unicaja (četvrtak, 19:15)

Skupina H:
Caja Laboral - Cibona (četvrtak 19:15)
Himki - Olympiakos (četvrtak 19:15)

Istovremeno dok Cibonini igrači u Vitoriji budu «ginuli» za pobjedu nad Caja Laboralom, u Rusiji će snage odmjeriti Himki i Olympiakos. Nikola Vujčić i suigrači sigurno su prvi u skupini, no velika im je želja ovu fazu natjecanja zaključiti sa stopostotnim učinkom. Himkiju za prolazak treba pobjeda, ali i pobjeda Cibone u Španjolskoj. U slučaju pobjede Olympiakosa, u četvrtfinale kao drugoplasirani iz ove skupine ide bolji iz susreta Caja Laboral – Cibona.

U skupini G CSKA je već osigurao prvo mjesto, a Asseco Prokom drugo, pa će posljednje kolo proteći u revijalnom tonu. Žalgiris gostuje u Moskvi u jedinom susretu šestog kola koji će biti odigran u srijedu, a to je ujedno i izravni obračun dva velika hrvatska aduta - Zorana Planinića i Marija Delaša. U drugom susretu u skupini Asseco u Prokomu dočekuje Unicaju.

Real Madrid i Maccabi Electra dvije su momčadi koje su izborile četvrtfinale iz skupine F, a njihov međusobni ogled odlučit će pobjednika skupine. Bit će to nova prilika za našeg Antu Tomića da na velikoj pozornici pokaže svoj talent. U dvoboju za utješno treće mjesto sastat će se Montepaschi i Efes, što će biti prilika da Sienini navijači ponovno pozdrave dva čovjeka koja su ostavila dubok trag u njihovom klubu - Ergina Atamana i Bootsyja Thorntona.

Euroliga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Panathinaikos82:79Maroussi
Barcelona82:64Partizan
1Barcelona 51+69
2Partizan 33-33
3Panathinaikos 24-3
4Maroussi 24-33

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Panathinaikos82:79Maroussi
Barcelona82:64Partizan
1Barcelona 51+69
2Partizan 33-33
3Panathinaikos 24-3
4Maroussi 24-33

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!