Nogomet

Čagalj: "Anas je najbolji igrač HNL-a"

Nikola Vlahović • četvrtak, 11.03.2010.
Čagalj: "Anas je najbolji igrač HNL-a"
Foto: Sandro Donda

Vrlo dobri i neumorni stoper Rijeke Igor Čagalj, u subotu bi trebao ponovno istrčati na Poljud, gdje je prije dvije godine zaradio rano isključenje, koje ga je dugo "proganjalo".

Zbog svoje borbenosti na terenu Igor Čagalj vrlo često završi u sudačkoj bilježnici. U jadranskom derbiju prije dvije godine Čagalj je dobio crveni karton, a kako mu to nije bio ni prvi, a ni posljednji karton u Rijekinom dresu, mnogi su rekli kako su stoperu odbrojeni dani na Kantridi.

Međutim, branič je nastavio marljivo trenirati i raditi i to mu se na kraju isplatilo. Najprije se ustalio kod trenera Rubčića, a svoje mjesto u prvom sastavu izborio je i kod trenera Gračana. Bivši igrač Šibenika, kao nagradu za svoj rad dobio je i kapetansku traku.

Jurasovski van terena

Lijevi branič Rijeke Mikael David Jurasovski, ozljedio se u prošloj utakmici protiv Cibalije i neće biti sprema za nastup na Poljudu. "Bio sam na pregledu i snimke nisu ništa otkrile, ali i dalje osjećam jaku bol u mišiću", rekao je Jurasovski. Kao moguće alternacije za derbi na Poljudu konkuriraju Mario Tadejević i Fausto Budicin.

Kako se u subotu ponovno sastaju Hajduk i Rijeka, Čagalj se prisjetio utakmice prije dvije godine. "Sreća je što smo tada odigrali 1:1, pa moje isključenje nije bilo toliko komentirano. Da smo izgubili bilo bi mi puno gore. Međutim, treba nastaviti raditi i davati sve od sebe", rekao je Čagalj za Novi list.

Što se tiče novog derbija u subotu, branič je rekao: "Igrači Hajduka su se digli i biti će to teško gostovanje. Ostvarili su dvije pobjede i postigli osam pogodaka, Međutim, mi gradimo optimizam na temelju pripremnih utakmica, pa i na temelju utakmice protiv Zagreba i Cibalije. Dobro smo stajali na terenu u te dvije utakmice i odigrali smo dosta dobro. Nadam se da ćemo dati sve od sebe, a hoće li to biti dovoljno za bod ili sva tri, to ćemo vidjeti. Moramo igrati muški i na njihovu agresiju također odgovoriti agresijom".

Gostovanje u Splitu biti će i pravi test za riječku obranu, koja bi mogla imati najviše problema s Anasom Sharbinijem, dojučerašnjim igračem Rijeke. "Hajduk ima odlične pojedince: Tomasova, Anasa, Ibričića, Ahmada. Neće ih biti lako zaustaviti, ali obranu ne čine samo četiri igrača, nego cijela momčad. Kako bude igrala cijela momčad u fazi obrane tako ćemo odigrati i mi u zadnjoj liniji", dodao je branič.

Na spomen Anasa Sharbinija, Čagalj je rekao : "Najbolji igrač naše lige. To odgovorno tvrdim jer sam igrao i trenirao s njim. Njegove kvalitete nisu upitne, dovoljno mu je pet minuta da napravi dosta problema protivničkoj obrani".

Čagalj smatra da se Rijeka ne smije braniti na Poljudu jer bi to bilo "samubojstvo". "Pogrešno bi bilo da stanemo u šesnaesterac i branimo nulu. Trebamo igrati čvrsto i pokušati zabiti. Ako stanemo u kazneni prostor oni će nas stisnuti i teško ćemo se onda izvući. Moramo ih udaljiti što dalje od našeg gola", smatra kapetan Rijeke.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!