Košarka

Pirova pobjeda Himkija

Branimir Korać • četvrtak, 11.03.2010.
Pirova pobjeda Himkija
Foto: EPA

Koliko će Cibona razmišljati kako je uspjela izgubiti u Vitoriji, toliko će se i Himki zamarati s tom utakmicom. U svojoj dvorani su posve nadigrali neraspoloženi Olympiakos, imali i 22 poena prednosti, ali na kraju nisu prošli dalje. Konačnih 96:83 nije bilo dovoljno za četvrtfinale...

Olympiakos je bio jedina momčad uoči posljednjeg kola u skupina H koja je ušla posve neopterećeno. Oni su još u prošlom kolu osigurali prvo mjesto dok je Himkiju kao i Ciboni i Caji Laboral ovo bila utakmica biti ili ne biti.

Himki je prolazio dalje s bilo kakvom pobjedom u slučaju da je Cibona slavila u Vitoriji ili pak s pobjedom od sedam poena više nego Caja u slučaju da Cibona nije uspjela slaviti.

Iako su utakmice trebale započeti u isto vrijeme, Rusi su mudro krenuli punih pet minuta nakon Cibone i Caje što im je trebalo ići u prilog i u završnici susreta. Naime kada bi saznali rezultat iz Vitorije, bilo bi im jasnije kako se postaviti u završnici s Grcima, međutim kako je u Vitoriji igran produžetak, na kraju im to nije ništa značilo.

Osim toga euforična atmosfera u dvorani dok je Cibona imala prednost lagano je pala kada je Caja započela sa serijom poena u produžetku, a kako je i Olympiakos u to vrijeme napokon počeo nešto igrati, entuzijazam igrača i navijača Himkija naglo je splasnuo.

Početak utakmice bio je kao iz snova za Ruse. U petoj minuti susreta Himki je vodio s nevjerojatnih 23:4 nakon serije trica McCarthyja, a Olympiakos je izgledao potpuno izgubljeno. Bilo je vidljivo kako je domaćin puno motiviranija momčad i to se osjetilo na rezultatu.

U drugoj četvrtini Grci su smanjili na 44:33, ali bliže nije išlo i Himki je na odmor otišao s još uvijek visokih 55:40. U prvom poluvremenu domaćin je šutirao tricu čak 10/16 te je posve nadskakao Grke (18:9).

Sam početak drugog poluvremena bio je loš za goste i Himkiju nije trebalo dugo da dohvati najviših plus 22. Međutim kako je susret više odmicao, tako su se i Grci više približavali te su sedam minuta prije kraja ponovno stigli na minus 12, 81:69, da bi dvije i pol minute prije kraja bilo i minus osam.

Uspio je Himki u završnici napraviti još jednu seriju za bijeg na 96:81, međutim do kraja susreta više nisu ubacili niti poen, slavili su 96:83 što je bilo nedovoljno za prolaz.

Keith Langford je predvodio Himki s 24 poena i sedam asistencija dok je Kelly McCarthy dodao 21 poen (5/8 trica). Kod Olympiakosa Linas Kleiza i Miloš Teodosić su ubacili po 17 poena. Nikola Vujčić za 14 minuta ubacio je pet poena (2/5).

Euroliga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Baskonia102:90 *Cibona
Himki96:83Olympiakos
1Olympiakos 51+32
2Baskonia 33-6
3Himki 33-11
4Cibona 15-15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Baskonia102:90 *Cibona
Himki96:83Olympiakos
1Olympiakos 51+32
2Baskonia 33-6
3Himki 33-11
4Cibona 15-15

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!