Nogomet

"Na Anfieldu sigurno prolazimo"

Antonija Pavlić • petak, 12.03.2010.
"Na Anfieldu sigurno prolazimo"
Foto: EPA

Rafael Benitez nije bio pretužan zbog minimalnog poraza od Lillea u prvoj utakmici osmine finala Europske lige. Benitez je, upravo suprotno, pohvalio svoje igrače za pruženo i izrazio uvjerenje kako će na Anfieldu "sigurno proći"...

Liverpoolov strateg Rafael Benitez uvjeren je kako će, usprkos minimalnom gostujućem porazu od Lillea u osmini finala Europske lige, izboriti prolaz dalje i tako nastaviti držati kurs "spasimo sezonu".

"Vidio sam napredak u odnosu na prošlu utakmicu, no ipak sam malo razočaran rezultatom. Igrači su pozitivno reagirali i iznimno sam zadovoljan njihovim zalaganjem. Bili su fantastični", pričao je poslije poraza Benitez.

U nastavku je pokušao pojasniti zašto je zadovoljan porazom. "Igrali smo protiv odlične momčadi na veoma teškom terenu i sjajno reagirali, čime sam oduševljen. Lille je dobro počeo i bilo ih je teško zaustaviti. No malo po malo smo počeli kontrolirati igru i kada smo napadali i stvarali prigode primili smo taj jedan gol."

Igrači Redsa bili su bolja momčad, no promašili su sijaset izglednih prilika. "U gostima moraš iskoristiti svaku prigodu da bi poentirao. Imali smo dvije, tri odlične šanse, a onda smo primili nezgodan zgoditak iz slobodnog udarca. Međutim, moramo ostati pozitivni."

"Nismo bili dovoljno jaki u prvoj utakmici, ali igra se i uzvrat u Engleskoj. Siguran sam da na Anfieldu, s navijačima iza sebe, možemo pobijediti svakoga."

U ponedjeljak će odigrati prvenstvenu utakmicu protiv Portsmoutha, a potom im ponovno slijedi Europska liga. Koliko im takav raspored odmaže? "Svaka utakmica je važna, posebno ako ne igrate baš dobru sezonu. Moramo biti maksimalno spremni za ogled protiv Portsmoutha, pobijediti i potom se tek fokusirati na Europsku ligu", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometEuropska liga
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.03.2010. u 21:46
    Slažem se neznam uopće kako je i išlo zadnjih godina.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.03.2010. u 11:44
    veliko čiščenje i spremanje u svlačionici Liverpoola, ovo više neide dalje
    Obrisan korisnik