Ostali sportovi

Bennati u čast Ballerinija

Maja Giljanović • petak, 12.03.2010.
Bennati u čast Ballerinija
Foto: Davor Sajko

Liquigas je jučer svom Danieleu Bennatiju idealno pripremio teren samo da bi Talijanu pobjedu ispred nosa uzeo Tom Boonen, 24 sata poslije Liquigas je ponovno diktirao tempo i Bennatiju omogućio da pokupi vrhnje trijumfom ispred Alessandra Petacchija na drugom i Bernharda Eisela na trećem mjestu. Hrvatski biciklist Vladimir Miholjević zauzeo je 90. mjesto i u ukupnom se poretku uspeo za 23 pozicije na 79. mjesto.

Planove Liquigasa jučer je poremetio Tom Boonen (Quick Step), ali nakon što je talijanska momčad danas osvojila i petu etapu na utrci Paris-Nice (Sagan) omastila se i na trećoj etapi utrke Tirreno-Adriatico.

Nakon 159 km od San Miniata do termi Monsummano Daniele Bennati je slavio ispred Alessandra Petacchija (Lampre) na drugom (Lampre je i u Francuskoj zaslužio podij - Lorenzetto) i Bernharda Eisela (Columbia) na trećem mjestu. Treća etapa prolazila je kroz rodni grad Franca Ballerinija i 29-godišnjak je nakon pobjede suznih očiju trijumf posvetio talijanskom izborniku koji je prošli mjesec u 45. godini poginuo na reliju u Pistoiji.

Bennati je uz pobjedu bonusima preuzeo i magliju azzurru vodećeg u ukupnom poretku ispred lidera protekla dva dana Linusa Gerdemanna (Milram) i Boonena. Hrvatski biciklist Vladimir Miholjević (Acqua&Sapone) zauzeo je 90. mjesto 24 sekunde iza Bennatija, a uoči četvrte je etape od San Geminija do Chietija duge 243 km svoj plasman poboljšao za 23 pozicije i probio se u Top 100 (79.).

Tirreno-Adriatico, 3. etapa:
1.Bennati (Italija, Liquigas) 3h54:09
2.Petacchi (Italija, Lampre) 0
3.Eisel (Austrija, Columbia) 0
4.Farrar (SAD, Garmin) 0
5.Flecha (Španjolska, Sky) 0
...
90.MIHOLJEVIĆ (Hrvatska, Acqua&Sapone) +24
...

Ukupan poredak:
1.Bennati (Italija, Liquigas) 11h44:23
2.Gerdemann (Njemačka, Milram) +4
3.Boonen (Belgija, Quick Step) +4
4.Lastras (Španjolska, Caisse d'Epargne) +8
5.Martens (Njemačka, Rabobank) +8
...
79.MIHOLJEVIĆ +38
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!