Nogomet

Sve glasnija tišina

Ivana Strahija • subota, 13.03.2010.
Sve glasnija tišina
Foto: Ivana Strahija

Uprava Nogometnog kluba Međimurje produljila je "silenzio stampa", te i dalje nitko ne smije pričati s novinarima. Do najavljene sjednice Izvršnog odbora nije došlo zbog navodne bolesti pojedinih članova.

Koliko god im frustrirajuće bilo to što ne mogu dobiti ni najosnovnije podatke vezane uz subotnji sraz protiv Osijeka, novinari i dalje pristojno trpe ničim zasluženu šutnju u NK Međimurju. Strpljenja im ipak svakim danom sve više nedostaje i samo je pitanje kad će krenuti vijesti potkrijepljene sve glasnijim kuloarskim naklapanjima o situaciji u Klubu.

Kontraefekt

Interesantno je za spomenuti da smo u razgovoru s kolegama došli do zaključka da nitko od nas nije znao da postoje toliko veliki problemi u Upravi, koji bi za rješavanje trebali potpuni prekid komunikacije. Medijska tišina je stoga dobila sasvim suprotni učinak od željenog, stavila je ogromni crveni uskličnik nad stadion Mladosti, a novinare natjerala na prekovremeni detektivski rad.

Vezane vijesti

No, dok strpljenja još ima, recimo da su vrijedne ruke stadionskih djelatnika učinile sve da bi travnjak bio pripremljen za susret Međimurja i Osijeka. U četvrtak i petak skinut je snijeg s glavnog terena, a sunčano vrijeme u petak otopilo je i posljednje gomilice snijega. Zahvaljujući dobroj drenaži kojom se čakovečki stadion, izgrađen za Univerzijadu 1987. godine, ponosi, trava će biti vjerojatno bolja no na većini prvoligaških stadiona.

Igrači su, koliko smo mogli vidjeti, do snijega trenirali na prvom pomoćnom terenu, koji je najbolji od tri koja postoje. Ni taj P1 nije posebno dobar, ali su ostali naprosto kriminalni, na što se često žale treneri iz obližnje Škole nogometa, nazivajući ih posprdno "gmajnama" i "senokošama". Najveći je ipak problem nedostatak igrališta s umjetnom travom, na kojem bi 12-tak ekipa koje se služe SRC Mladosti mogle trenirati za vrijeme sezone kiša i snijega. Začuđuje što Grad, koji je vlasnik stadiona, nije o tome mislio kad je obavljao veliko preuređenje prilikom ulaska NK Međimurja u 1. HNL.

Ovdje možemo spomenuti i nešto što možda ne primijete svi koji svrate na stadion. Pred kompleksom se naime nalazi pitch teren, sufinanciran od strane HNS-a (novcem UEFA-e), koji je obložen umjetnom travom, ograđen i upravo idealan za sve koji se žele baviti nogometom. Baš prema Grassroots programu, koji pokušava promovirati nogomet na najširoj osnovi, kao sport kojim se mogu baviti svi, od djece i žena do starijih ljudi i onih s posebnim potrebama. Ideja iza UEFA-ine donacije je naime da se pitch travnjaci postavljaju tako da budu dostupni svima.

Zbog toga smo i dalje začuđeni što se na čakovečkom pitchu koči natpis o cijeni sata koju bi trebali platiti oni koji se žele poigrati loptom, jer smo prilikom nedavne posjete visokih UEFA-inih dužnosnika dobili informaciju da bi korištenje trebalo biti besplatno. Interesantno je i to da ti isti dužnosnici nisu reagirali na Ekomov natpis. Tim više što na tom natpisu stoji Zabranjeno korištenje, što je očito kršenje najosnovnijih Grassroots postulata.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!