Ostali sportovi

Zapele na desetoj stepenici

Ante Jukić • subota, 13.03.2010.
Zapele na desetoj stepenici
Foto: Ante Jukić

Nakon devet uzastopnih pobjeda zaustavljen je niz odbojkašica Cestorada. Bolja od vinkovačke ekipe u subotu je bila velikogorička Azena, koja je poslije velike borbe slavila rezultatom 3:2...

Iako su se dvaput uspješno vraćale nakon rezultatskog minusa, vinkovačke odbojkašice nisu imale snage za potpuni preokret i desetu uzastopnu prvenstvenu pobjedu. Velikogorička Azena još je jednom opravdala epitet vrlo neugodne ekipe, s obzirom da se, osim ovom subotnjom protiv drugoplasiranog Cestorada, može pohvaliti i pobjedom protiv vodeće Mladosti u prvom dijelu prvenstva.

Poslije prilično izvjesna tri seta, od kojih su prvi i treći otišli na stranu domaće momčadi, pravu borbu vidjeli smo tek u četvrtoj dionici. Uzbudljiva završnica rezultatom 25:23 pripala je Vinkovčankama, no bila je to, pokazat će se kasnije, tek odgoda slavlja domaćih igračica. U odlučujućem petom setu Azena je ponovno bila osjetno bolja, te je s konačnih 15:9 privela susret kraju.

Ipak, usprkos porazu, igračice Cestorada kući se ne vraćaju nezadovoljne, budući da su s jednim osvojenim bodom praktički potvrdile drugo mjesto uoči početka doigravanja. Za definitivnu će im, pak, potvrdu ovog plasmana trebati bilo kakva pobjeda u dvoboju sa Zagrebom sljedeće subote, što bi, uzevši u obzir kvalitete ova dva sastava, trebalo biti neupitno.

Odbojka - PH (ž), 17. kolo:
Azena - Cestorad 3:2 (25:16, 15:25, 25:19, 23:25, 15:9)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!