Zimski sportovi

Red Wingsi opet među osam

Krešimir Ferlak • nedjelja, 14.03.2010.
Red Wingsi opet među osam

Od noćašnjih utakmica vrijedi izdvojiti važnu pobjedu Detroita u borbi za doigravanje u Zapadnoj konferenciji. S druge strane, Philadelphia i Montreal su sve bliže osiguranju pozicije za doigravanje Istoka.

Detroit je opet osmi i opet je među ekipama koje nastavljaju natjecanje nakon kraja regularne sezone. Međutim, olakotna okolnost im je bilo što su Calgary i Nashville imali slobodan dan, tako da su sada preskočili Flamese i primaknuli se Predatorsima na damo jedan bod zaostatka.

Bio je to fenomenalan start za Red Wingse koji su već nakon tri minute imali 2:0 pogocima Dacjuka i Eavesa. Ubrzo je Hecht vratio Sabrese u igru, a Nijemac donosi i izjednačenje sredinom drugog perioda. Otišlo se skroz do produžetka s tim rezultatom, a važna dva boda za aktualne doprvake donio je Brian Rafalski nakon 31 sekunde dodatnog vremena.

Pogotkom Chrisa Prongera, tri sekunde prije kraja utakmice Philadelphia je svladala Chicago. Bio je to susret koji je imao dva prilično dosadna perioda, barem što se pogodaka tiče, a onda u trećem je počelo frcati. Flyersi su vodili, gosti iz Chicaga preokrenuli, da bi na kraju bodovi ipak ostali kod kuće.

Vodstvo je Flyersima donio Simon Gagne na samom otvaranju treće trećine, a ubrzo Blackhawksi preokreću golovima Krisa Versteega i Mariana Hosse. Izjednačenje je donio Scott Hartnell dvije minute prije kraja susreta, a Pronger praktički na isteku vremena donosi veliko slavlje Flyersima. Saada je Philadelphia već velikih sedam bodova iznad crte za doigravanje.

Montreal ne stoji toliko visoko, ali izgledaju sve bolje i sigurnije da će ući među osam na Istoku. Jučer su svladali vječne rivale i izravne konkurente, Boston Bruinse. Junak Canadiensa bio je mladi Bjelorus Sergej Kosticin, koji je postigao dva pogotka, a jedan je dodao Andrej Markov. Za Boston su uzvratili Blake Wheeler i Milan Lucic, ali to nije bilo dovoljno za više od časnog poraza.

Najviše pogodaka, čak deset, palo je na utakmici Toronta i Edmontona. Slavili su Maple Leafsi sa 6:4, a najučinkovitiji je bio Phil Kessell sa dva pogotka i asistencijom. Za Oilerse je Dustin Penner upisao pogodak i dva asista. Toronto je vodio sa visokih 5:1, Edmonton je stisnuo na kraju, ali ipak se nisu uspjeli u potpunosti vratiti u utakmicu.

Iznenađenje večeri napravila je Florida, koja je nakon produžetka slavila kod San Josea. Pobjedu im je donio branič Bryan Allen. Phoenix je sa visokih 4:0 prošao kroz Raleigh, dok su istovjetne pobjede od 5:1 ostvarili Vancouver protiv Ottawe i St.Louis kod Columbusa. U susjedskom derbiju, New York Islandersi su s 4:2 slavili protiv New Jersey Devilsa.

NHL, rezultati, 13.3.2010.: Philadelphia – Chicago 3:2, San Jose – Florida 2:3 (OT), Toronto – Edmonton 6:4, Montreal – Boston 3:2, NY Islanders – New Jersey 4:2, Carolina – Phoenix 0:4, Detroit – Buffalo 3:2 (OT), Columbus – St.Louis 1:5, Vancouver – Ottawa 5:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!