Vodeni sportovi

Započinje Split Olympic Sailing Week

Sportnet • utorak, 16.03.2010.
Započinje Split Olympic Sailing Week

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji u prostorijama JK Labud najavljen je početak regate Split Olympic Sailing Week koja se održava u Splitu od 17. do 21. ožujka.

Tiskovnoj konferenciji su prisustvovali Karlo Kuret, direktor regate i članovi Labudovog sailing teama Tina Mihelić i Aron Lolić. Split Olympic Sailing Week je jedna od najznačajnijih regata u Europi u ovom periodu godine što potvrđuje i činjenica da su i brojne krovne svjetske jedriličarske institucije prepoznali ovu regatu te je uvrstili kao kriterijsku za svoju izbornu vrstu.

"Split Olympic Sailing Week je najveća hrvatska regata za olimpijske klase, održava se na početku sezone i dobar je orjentir što se radilo i kako se pripremalo tijekom zime", izjavio je direktor regate Karlo Kuret, a upitan za mišljenje o spremnosti splitskih olimpijaca koji će sudjelovati na regati je rekao: "Splitski olimpijci su sam vrh svjetskog jedrenja što će vjerujemo dokazati i na ovoj regati."

Split Olympic Sailing Week regata je koja okuplja jedriličare u svim jedriličarskim olimpijskim disciplinama. Organizira je jedriličarski klub Labud uz podršku ostalih triju splitskih jedriličarskih klubova Zenta, Split i Mornar zbog čega je naziv regate potpuno opravdao svoje ime a u vrlo kratkom roku je postala prepoznatljiva kako hrvatskim tako i brojnim stranim jedriličarima pa oni vrlo rado otvaraju jedriličarsku sezonu upravo u splitskom akvatoriju.

Na ovogodišnjem, šestom po redu Split Olympic Sailing Weeku, na dva polja pred splitskom lukom jedrit će preko 130 jedriličara iz 15-tak zemalja u sljedećim disciplinama: Finn, Laser standard, Laser radial M/Ž, 470 M/Ž i RSX M/Ž.

Uzbudljivosti ovogodišnje regate pridonijet će i sudjelovanje brojnih, trenutno najuspješnijih jedriličara Europe i svijeta. Posebno ističemo Tinu Mihelić, prvakinju u ženskom olimpijskom jednosjedu Laser Radial kojoj će se susprostaviti, između ostalih, trenutno druga jedriličarka svijeta, Francuskinja Sophie de Turckheim.

U klasi Laser standard uz članove Labudovog sailing teama: Milan Vujasinović, Luka Radelić i Aron Lolić, sudjeluje i francuski reprezentativac Jean Baptiste Bernaz, osvajač drugog mjesta na US Sailing's Rolex regati u Miamiju. U klasi Finn, zasigurno će najzanimljiviji biti ogled dvojice naših vrhunskih jedriličara Marina Mišure i Ivana Kljaković-Gašpića Bambija, a u klasi 470 sudjeluju aktualni svjetski prvaci Šime Fantela i Igor Marenić.

Sudeći po ovim imenima, očekuje nas uzbudljiv tjedan i to prema sljedećem rasporedu:
ČETVRTAK, 18.03. od 13 sati
PETAK, 19.03. od 11 sati
SUBOTA, 20.03. od 11 sati
NEDJELJA 21.03. od 11 sati, podjela nagrada odmah nakon regate u prostorijama kluba

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!