Nogomet

Maloča: "Dokazat ćemo da Dinamo nije bolji"

Duje Bonačić • nedjelja, 21.03.2010.
Maloča: "Dokazat ćemo da Dinamo nije bolji"
Foto: Duje Bonačić

Mario Maloča mladi je reprezentativac i jedan od najvećih Hajdukovih aduta za bolju budućnost. 21-godišnji Zagrepčanin u splitskim redovima dobio je prigodu u prvoj momčadi i svojim brzim napretkom najavio da bi uskoro mogao zakucati i na vrata A reprezentacije. Mario Maloča gost je Sportneta u sklopu proslave 10. rođendana portala...

Mario Maloča jedan od od onih za koje kažemo kako "budućnost ostaje na njima". 21-godišnji stoper jedan je od najstandardnijih Hajdukovih igrača, pa iako splitska momčad ne postiže dobre rezultate, Maloča za svoje nastupe sve češće dobiva velike komplimente.

Proljeće je počeo u početnom sastavu, ali iz takta ga je privremeno izbacila ozljeda koljena na utakmici mlade reprezentacije.

"Redovito pratim i čitam Sportnet. Najzanimljiviji mi je zbog vijesti iz svijeta nogometa. Najbolja ste stranica što se tiče sporta u Hrvatskoj, a i šire. Svaka vam čast što pišete objektivno. Samo tako i nastavite. Sretan vam deseti rođendan!"

"Još osjećam bol, ali moram trenirati. Nadam se da će biti bolje i da će bol s vremenom prestati".

Na njegovo je mjesto uskočio još mlađi kolega, tek 19-godišnji Jonjić. "Jonjić je odličan igrač, ali ne bojim se za svoje mjesto. Uvijek sam se sam izborio za sebe i tako će uvijek biti".

Ovo ti je već treća sezona u Hajduku. Promijenilo se dosta trenera. Uz kojeg si najviše napredovao i naučio?
"Da, promjenilo ih se stvarno puno. Od svakog sam ponešto naučio, ali mislim da sam kod Reje najviše napredovao. Puno mi je pomogao, kao i ostalim mladim igračima. Također i gospodin Poklepović odlično radi s nama. Nadam se daljnjem napretku."

Koliko je vas igrače iznenadio Rejin odlazak u Lazio? Što je to novoga on donio u Hajduk?
"Iskreno - šokirao nas je njegov odlazak. Taman smo se navikli na sve njegove metode i uigrali se, a onda je iznenada otišao. Međutim, Lazio se ne može odbiti, to mu je kruna karijere. Na pripremama se radilo drugačije nego prijašnjih godina. Bilo je jako teško ali i zanimljivo. Bio je stvarno odličan i poseban trener. Pravi autoritet."

Kakav dojam ostavlja njegov nasljednik Stanko Poklepović?
"Vidi se da sve zna, ima veliko iskustvo koje želi prenijeti na nas. Treniramo odlično. Forsira napadačku igru s puno trke i brzih dodavanja. Svi smo zadovoljni!"

Prošli put kada smo razgovarali rekao si da se vidiš u Hajduku još najmanje četiri godine. Kakva je sad situacija?
"I dalje se vidim samo u Hajduku. Ovdje mi je odlično i sada sam se ustalio u sastav. Moja glava je samo u Hajduku!"

"U reprezentaciji svi kao jedan"

Član si mlade U-21 reprezentacije, kakva je atmosfera na okupljanjima? Ima li "podbadanja" između Hajdukovaca i Dinamovaca?
"Atmosfera je odlična. Normalno da ima podbadanja, ali to je sve zezancija. Kad smo u državnom dresu, svi smo kao jedan."

Blizu ste plasmana na Euro?
"U odličnoj smo situaciji. Prvi smo u grupi i sve je na nama. Igramo kući sa Slovačkom i Norveškom i ako upišemo dvije pobjede onda smo na Euru. Naš najveći konkurent Srbija ima teško gostovanje u Slovačkoj."

Osjeti li se u momčadi nedostatak Vejića i Šerića?
"Naravno da se osjeti, cijelu jesen su nam bili glavni igrači. Ali koga nema bez njega se može. Meni je osobno Vejić puno pomogao, savjetovao me iza svake utakmice."

U polufinalu Hrvatskog kupa Hajduk igra protiv Dinama. Može li Hajduk konačno prekinuti petogodišnji trofejni post ove sezone?
"Ja mislim da možemo, a i cijela momčad tako misli. Kup nam je glavni cilj ove sezone i usredotočeni smo samo na njega. Naša najveća šansa je zajedništvo. Prava smo ekipa, atmosfera u svlačionici je odlična."

Razgovor s Hajdukovim stoperom vodili smo prije subotnjeg poraza od Lokomotive, koji je vratio Splićane dva koraka natrag u borbi za vrh ljestvice. Je li Dinamo stvarno toliko bolji koliko pokazuje stanje na ljestvici?
"Nije! Mi smo loše krenuli u prvenstvo i to nas je koštalo tolikog bodovnog zaostatka. Mislim da nisu bolji, a to ćemo i dokazati u Kupu."

Može li Hajduk do drugog mjesta?
"Može i mora! Hajduk je najveći klub u Hrvatskoj i mora biti u vrhu i svake godine u borbi za oba trofeja."

Jedan si od kvalitetnijih i pouzdanijih mladih stopera u HNL-u. Nadaš li se pozivu Slavena Bilića?
"Iskreno - još ne. Zadovoljan sam svojim igrama u klubu i puno radim na nedostacima. Reprezentacija je san svakog nogometaša, ali trenutno mislim da je moje mjesto u mladoj selekciji. Svojim još boljim igrama ću možda moći razmišljati o tome."

"I najsretniji i njtužniji trenutak moje karijere vezan je uz istu utakmicu. Najsretniji trenutak je pobjeda nad Dinamom 3:0 u Kupu, a najtužniji poraz nakon izvođenja jedanaesteraca u toj istoj utakmici."

Najbolji igrač HNL-a?
"Za mene su to dvojica. Anas Sharbini i Milan Badelj."

Tko je uz Anasa najbolji igrač Hajduka?
"Teško mi je jednoga izdvojiti, imamo puno dobrih igrača. Uz Anasa su ponajbolji Ibričić, Strinić i Subašić."

Protiv kojeg napadača ti je najteže igrati?
"Nije mi protiv nijednog ništa posebno teško, ali više volim čuvati igrače koji će ići na pretrčavanje nego one koji se grade."

U kojem bi klubu u budućnosti volio igrati?
"Kao što sam rekao sad se vidim samo u Hajduku pa i ne razmišljam o tome. Ali kad bih mogao birati - to bi bio Real Madrid."

Imaš li igračkog uzora?
"Nije mi nitko poseban uzor. Igrao sam sa odličnim igračima poput Živkovića, Sablića, Tudora i Vejića. Od svakog sam dosta naučio i može se reći da su mi oni uzori."

SuperSport HNL

1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Hajduk 916:5+1121
2Rijeka 915:1+1419
3Dinamo 920:9+1119
4Varaždin 96:5+112
5Šibenik 96:13-711
6Istra 1961 96:15-911
7Osijek 99:12-310
8Gorica 99:15-68
9Lokomotiva 98:15-78
10Slaven Belupo 98:13-55

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mihalj22.03.2010. u 23:55
    sami sebe tješe
    Mihalj
  • Obrisan korisnik22.03.2010. u 20:25
    sta vam vrijede ste te pobjede kad su i kup i prvenstvo u nasim rukama evo sad 5 godina zaredom
    Obrisan korisnik
  • Topovski_udar21.03.2010. u 21:44
    sad se hvalite,pobijedili smo vas na Poljudu 3 puta zaredom zapravo imamo samo jedan nerijesen 2:2,al ste vodili 2:0
    Topovski_udar
  • howitzer21.03.2010. u 20:00
    Hajduk je jači čak i od Chucka Norrisa
    howitzer
  • Obrisan korisnik21.03.2010. u 18:23
    kolektivno nenormalni... pa dragi igrači Hajduka kad budete konačno počeli pričati na terenu, a ne u medijima? Po vašim pričama jači ste od Barce kad vam ono golobradi Lokosi očitaju lekciju
    Obrisan korisnik