Rukomet

Ciudad Real i Ademar u polufinalu

Željko Kubatka • četvrtak, 18.03.2010.
Ciudad Real i Ademar u polufinalu

U 35. izdanju Kupa kralja za rukometaše Ciudad Real i Ademar su prvi osigurali polufinale pobjedama nad Aragonom i Valladolidom…

Andaluzijsko izdanje Kupa kralja igra se u Antequeri i uz domaći klub sudjeluje još sedam ekipa. Kao i u drugim rukometnim natjecanjima u Španjolskoj i u Kupu kralja najveći su favoriti Barcelona i Ciudad Real. U prošlosezonskom finalu pobjedu je odnijela Barcelona rezultatom 29:26.

Aragón i Ciudad Real su odigrali zanimljivu i ravnopravnu utakmicu u kojoj su rukometaši Ciudad Reala svojom poznatom završnicom došli do pobjede. Sve do završnih pet minuta Aragón se iznenađujuće dobro držao, pa i vodio većim dijelom prvog poluvremena. Ipak, od neriješenog rezultata 21:21 s tri uzastopna gola Real pobjeđuje i osigurava polufinale Kupa kralja.

Osobito su bili raspoloženi Francuzi kod Ciudad Reala, Jerome Fernandez i Luc Abalo s po sedam zabijenih golova. Pridružio im se Arpad Šterbik s 16 obrana. Petar Metličić nije bio u sastavu Ciudad Reala.

Ademar se pobjedom u drugoj četvrfinalnoj utakmici Kupa kralja osvetio Valladolidu za poraz u prvenstvu. Sve je bilo u rukama rukometaša iz Leona sve do tri minute prije kraja. Valladolid postiže pet golova i neočekivano izjednačava, ali Denis Buntić i Denis Krivochlykov pogotcima osiguravaju zasluženu pobjedu Ademaru.

Denis Buntić je postigao sedam golova, ali je za to potrošio čak 15 lopti. Damir Bičanić se jednom ubeljižio u listu strijelaca, a Mirko Alilović je imao osam uspješnih osam obrana.

Kup kralja, četvrfinale:
Aragón - Ciudad Real 21:24
Valladolid - Reale Ademar 26:28

Kup kralja, četvrfinale, četvrtak, 18.03.:
Barcelona Borges - Naturhouse La Rioja
Antequera 2010 - Reyno de Navarra

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!