Zimski sportovi

U Sloveniji očekivano finale

Edvard Burić • petak, 19.03.2010.
U Sloveniji očekivano finale
Foto: Davor Sajko

U Sloveniji je završen prvi dio Državnog prvenstva očekivanim raspletom. Nakon svih odigranih dvoboja šest najboljih slovenskih momčadi podijeljenih u dvije skupine u finale su se plasirali HDD Tilia Olimpija i HK Acroni Jesenice.

Prvenstvo Slovenije u hokeju na ledu počelo je nakon završetka EBEL-a za dva slovenska kluba koji su participirali u tom natjecanju (Olimpija i Jesenice), ali i završetka Slohokej lige iz kojeg su došla ostala četiri kluba (Stavbar Maribor, Triglav i mladi sastavi Olimpije i Jesenica).

Momčadi su bile podijeljene u dvije skupine po tri. U prvoj su bila dva sastava Jesenica i Triglav, a u drugoj dva sastava Olimpije i Stavbar. Igralo se dvokružno, a pobjednici skupina plasirali su se u finale slovenskog prvenstva. Natjecanje je počelo 9. ožujka, a nakon 12 odigranih utakmica završni obračun su izborile dvije momčadi od kojih se to i očekivalo.

Tilia Olimpija i Acroni Jesenice su čitavu sezonu igrali hokej na višoj razini od svojih protivnika i to su na kraju ipak naplatili ulaskom u finale usprkos činjenici da su ih mnogi igrači napustili nakon završetka EBEL-a (u prvom redu se to odnosi na Olimpiju).

Ipak, nije bilo lako za dva najveća slovenska kluba.U nekoliko utakmica se mogao gledati zanimljiv i kvalitetan hokej, a posebno treba izdvojiti utakmice između Stavbara i Tilie Olimpije (igranu u Mariboru) u kojoj su se Ljubljančani jedva provukli i pobijedili 2:1, utakmicu Triglava i Acroni Jesenica u kojoj je Triglav došao do pobjede nakon produžetka (3:2) i odlučujuću utakmicu između Stavbara i Tilie Olimpije (zadnje kolo) u Ljubljani u kojoj su se sastali pobjednik Slohokej lige (Stavbar) i klub koji je došao iz EBEL-a (Tilia Olimpija).

Stavbaru je trebala pobjeda od dva gola razlike da bi ušao u finale u kojem su već čekali hokejaši Acroni Jesenica. Ipak, Tilia Olimpija je rutinirano odradila posao i lakše od očekivanog svladala momčad iz Maribora. Sredinom druge trećine bilo je 3:0, a na kraju je na semaforu pisalo 5:1.

Finalna serija počinje već u ponedjeljak (22. ožujak), a naslov će osvojiti momčad koja prva dođe do četiri pobjede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!