Nogomet

Poklepović: "Hajduk ne smije dobivati pljuske"

Borna Rupnik • subota, 20.03.2010.
Poklepović: "Hajduk ne smije dobivati pljuske"
Foto: Duje Bonačić

Iako nije bio posebno dobro raspoložen, Stanko Poklepović imao je dosta toga za reći nakon poraza svoje momčadi od Lokomotive u Maksimiru (2:1)...

"Rezultat mi ne daje priliku da budem nasmijan", rekao je Hajdukov trener, Stanko Poklepović, po završetku prve maksimirske utakmice u razmaku samo nekoliko dana. Lokomotiva nije nadigrala Splićane, ali joj ostaju sva tri boda.

"Sramim se i stidim, a nisam naučen na to. Ja ću učiniti sve u svojoj moći da Hajduk izgleda hajdučki. Budem li imao vremena, to ću i napraviti".

"Zasluženo smo izgubili jer je Lokomotiva dala dva gola, a mi samo jedan i tu je kraj priče. Došli smo pomalo rastrgani i nije nam pošlo za rukom posložiti sve kako treba. Moramo se što prije oporaviti. Nikome nije u lako u Hajduku proživljavati ovakve nesretne udarce, ni meni osobno", nastavio je Poklepović.

Nije želio izdvajati uzroke poraza: "Razlozi su kompleksni. Pisalo se da smo prepotentni, ali to je pogrešno jer nemamo na temelje za to. Moramo se zamisliti kako ćemo dalje".

"Imamo vrlo kvalitetne igrače, ali tu kvalitetu treba pokazati na terenu. Kod nekih je to izostalo. Ali nema opravdanja, Hajduk ne smije dobivati ovakve pljuske od bilo koga. Ovaj je susret definitivno najslabija utakmica pod mojim vodstvom", nastavio je Poklepović.

"Iznenadilo me da je ovaj stadion ovakva ruševina. Ovo je ruglo od terena i okoline", izjavio je Poklepović, što je izazvalo burnu raspravu na konferenciji za medije oko toga čija je to krivica.

Premda su Splićani imali više od igre i stvorili veći broj prilika, Poklepovića to ne tješi: "Neke su naše prilike dijelom plod Lokomotivinih pogrešaka, a ne samo naših kombinacija. Čudi me kako ih nismo uspjeli realizirati".

Hajdukov se strateg nije složio s tvrdnjom da se njegova momčad nije dovoljno dobro pripremila uoči utakmice. "Lokomotiva možda nema kvalitetu kao Hajduk, ali pripremali smo se. Jedino što nismo dobili ono za što smo se pripremali. Utakmica često završi i slučajno, ne dolazi u obzir da smo podcijenili Zagrepčane", kaže.

Osvrnuo se i na povučene poteze s klupe: "Josip Skoko je izašao jer smo ga morali zaštititi. Muči ga kralježnica, nije trebao ni igrati. Vukušić je izašao radi promjene - imamo barem četvoricu koji mogu završavati akcije, nije nam nedostajao napadač. Možda je trebalo još koga promijeniti".

"Autogol? Događaju se takvi golovi. A nije nam trebao ni jedanaestarac".

Ako je ova utakmica bila test za Dinamo, ne može se baš reći da ga je Hajduk položio. "Ja radim isključivo na našoj igri. U srijedu ćemo se sastati s autoritativnim protivnikom i ta nam utakmica mnogo znači. Nadam se da ćemo se na vrijeme usredotočiti na Kup, no treba reći da će i Dinamo pokušati ostvariti dobar rezultat", rekao je Poklepović uoči polufinalnog kup-susreta s aktualnim prvacima države.

"Mi imamo sposobnosti, ali ne iskazujemo svoju pravu vrijednost. Interpretacije pojedinih trenera ili tiska ponekad ne odgovaraju istini", zaključio je Stanko Poklepović.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • kee22.03.2010. u 09:48
    špaco je doista gospodin i u porazu. nisam navijač ni hajduka ni dinama
    kee
  • Obrisan korisnik21.03.2010. u 10:44
    Pljuske? Hajduk već godinama dobiva takve zidarske šamarčine da mu je "glava" tri broja veća.
    Obrisan korisnik