Rukomet

Barci Kup kralja tek u produžecima

Željko Kubatka • nedjelja, 21.03.2010.
Barci Kup kralja tek u produžecima

Barcelona je pobjedom u finalu protiv Ademara osvojila četvrti trofej u ovoj sezoni. Kataloncima je pripao Kup kralja tek pobjedom u produžecima jer je regularnih šezdeset minuta završeno neriješenim rezultatom...

Finalni ogled Barcelone i Ademara je protekao, baš kao i polufinala, u zanimljivoj i do kraja neizvjesnoj borbi. Barceloni je pripao prvi dio koji je protekao u vodstvu Katalonaca i do šest golova prednosti koliko je bilo u 17. minuti (12:6). U drugom su rukometaši iz Leona dostigli minus i osigurali produžetke.

Hrvatski desni vanjski Denis Buntić golovima pred kraj prvog dijela smanjuje na -4 Ademara. Prvo poluvrijeme su odlično odigrali raspucani Iker Romero i raspoloženi Danijel Šarić na golu Barcelone. U 27. minuti Katalonci su ostali bez Siarheia Rutenke zbog direktnog crvenog kartona. Rutenka do tada nije zabio ni gola ali je uspio svojim isključenjem napraviti „medvjeđu uslugu“ svom timu.

Dominacija katalonskih rukometaša trajala je još desetak minuta u drugom poluvremenu, ali golovima raspoloženog desnog krila Ricardo Martinsa u 15. minuti nastavka Admear dostiže prednost. Deset minuta do kraja Ademar prvi put ima +2, kao i šest minuta kasnije.

U zadnjoj minuti regularnog dijela finala prvo Ademar preko Javier Ortigosa ima minimalno vodstvo, da bi Juan García postigao gol za poravnanje i produžetke. Barcelona je drugi dio odigrala znatno slabije, djelomično zbog isključenja Siarheia Rutenke, i to je razlog radi čega je Ademar dostigao zaostatak iz prvog dijele (12:8) i osigurao produžetke.

U dva nastavka po pet minuta Barcelona se bolje snašla u drugom kada je poslije početnog vodstva Ademara napravila 4:0 unatoč tome što su ostali bez Joachima Boldsena koji je dobio treće isključenje. Najbolji strijelac finala je Iker Romero, 13 golova. Denis Buntić je postigao šest golova za što je potrošio 13 udaraca na gol.

Kup kralja, finale:
Barcelona Borges – Reale Ademar (30:30), 38:35

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!