Nogomet

Badelj: "Vrijeme je za pobjede"

Vedran Attias • ponedjeljak, 22.03.2010.
Badelj: "Vrijeme je za pobjede"
Foto: Davor Sajko

Nakon što je Dinamo slavio u Koprivnici, klub se "službeno" okreće prvoj polufinalnoj utakmici Kupa protiv Hajduka koja je na rasporedu u srijedu. Dok Milan Badelj najavljuje kako očekuje pun stadion i pobjedu Dinama, ljudi iz kluba se nadaju kako će atmosfera biti dostojna najvećeg hrvatskog derbija...

U Zagrebu pada kiša i ubija volju za ičime, no unatoč tome temperatura u Maksimiru raste, treninzi su sve napetiji i osjeća se u zraku kako u srijedu dolazi Hajduk. U kakvom god stanju bio splitski klub, koliko god bila bodovna razlika na ljestvici - derbi je derbi; posebno ako se uzme u obzir kako se radi o dvobojima u Kupu gdje je sve moguće.

Prigodne cijene ulaznica

Karte za utakmicu Dinamo - Hajduk mogu se kupiti na kiosku na Sveticama u ponedjeljak i utorak od 9-17 te na dan utakmica od 9 pa do početka drugog poluvremena na svim blagajnama oko stadiona. Cijene su zaista prigodne: sjever 20 kuna, istok i jug 40 kuna, a zapad 60 kuna.

Veznjak Dinama, Milan Badelj, jasno poručuje tko je favorit uoči utakmice: "Dinamo. Zašto? Mislim da je nepotrebno objašnjavati zašto smo favoriti ako se pogledaju rezultati zadnjih pet godina, stanje na tablici i sve ostalo. Mislim da smo puno bolji i treba to pokazati u srijedu", vrlo jasno je poručio Badelj. Zanimljivo, u tom periodu koji Badelj spominje Dinamo je uvijek bio favorit protiv Hajduka, no zagrebačka momčad upisala je četiri poraza u zadnjih šest utakmica: " Svjesni smo da su nas u zadnje vrijeme dobivali i to nam je samo još veći motiv; vrijeme je za pobjede."

Badelj očekuje dominaciju Dinama u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa: "Nadam se jednosmjernoj utakmici. Mi ćemo napraviti sve kako bi kontrolirali igru i mislim da u takvom nogometu oni nemaju šanse protiv nas." Što se tiče protivnika, Badelj je istaknuo jednog igrača: "Imaju oni igrače koji mogu riješiti situacije jedan na jedan, a najviše cijenim Srđana Andrića, ali ako ćemo mi biti pravi - njihova individualna kvaliteta neće doći do izražaja."

Dinamo kao razlog dolaska

Konferenciji za novinare osim Badelja nazočio je i Renato Trbuljak, predstavnik navijača Dinama iz Trnja koji je pozvao sve ljude na Maksimir: "Pozivam sve navijače Dinama da u srijedu dođu na utakmicu kako bi dali podršku našem Dinamu. Cijene ulaznica su prigodne, vrijeme će biti povoljno, a glavni razlog za dolazak je naša mlada momčad i ne vidim razlog zašto netko ne bi došao. Kao stari Dinamovac osjećam da se stvara pravi Dinamo i to je najbolja moguća pozivnica."

Mladi "motor" Dinama ne slaže se kako su derbiju uglavnom loše utakmice: "Meni je bila lijepa utakmica kada smo dobili 3:0 u Kupu; ne samo zbog naše pobjede. Isto tako vjerujem da će i ovoga puta biti kvalitetna i za oko lijepa utakmica kao što one u Zagrebu često jesu." Koji bi rezultat zadovoljio njegove ambicije: "Teško je to reći jer smo prošle godine dobili 3:0 da bi se tamo borili za trofej. Recimo, 2:0 je dobar rezultat, ali teško je to unaprijed prognozirati jer može biti 2:0 za nas da budemo sretni ili da budemo tužni jer je moglo biti i više", zaključio je kako na terenu tako i pred mikrofonima samouvjereni igrač Dinama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!