Zimski sportovi

Gojanović: "Dugujemo još bolju sezonu"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 22.03.2010.
Gojanović: "Dugujemo još bolju sezonu"
Foto: Davor Sajko

Za Damira Gojanovića i Douglasa Bradleya kraj Medveščakove sezone u EBEL-u predstavlja početak nove. Uprava kluba sprema se na marljiv posao...

Medveščakova je debitantska pustolovina u EBEL-u završena porazom u Salzburgu, no na kraju priče ostaju samo pohvale te pogled u budućnost. Predsjednik kluba Damir Gojanović na čvrstim temeljima gradi još bolju momčad.

"Prvo moram zahvaliti gledateljima na nevjerojatnoj podršci. Stvorili smo navijačku bazu koja će nas pratiti i iduće sezone, a mi joj dugujemo da ta sezona bude još bolja", rekao je Damir Gojanović.

Naravno, puno toga ovisi o tome kakav će biti igrački kadar. Potpisivanje Franka Banhama izvrsna je smjernica, no u bližoj i daljoj budućnosti bit će mjesta i za (mlade) hrvatske snage: "Teško ih je bilo odmah uklopiti u kratkom vremenu jer smo naglo prešli na jednu znatno višu razinu hokeja".

Douglas Bradley, sportski direktor Medveščaka: "Vrlo sam zadovoljan sezonom. Pri dovođenju igrača posebno smo pazili na njihov karakter i mislim da se to vidjelo u igri. Ted Sator ih je sve spojio u cjelinu. Sada nam je malo žao što nismo postali prvaci, ali planiramo napredovati".

"I ja sam na svojoj koži osjetio razliku, ali iznenadio me, primjerice, Mislav Blagus, koji je već na početku u Linzu bio fenomenalan. On je na korak do prve momčadi, na njemu će se raditi, a okrećemo se i hrvatskim Kanađanima, koje također smatramo domaćim igračima. A proizvode naše škole možemo očekivati kroz narednih pet godina", nastavio je.

"Sportski direktor Douglas Bradley sastavio je i liste zanimljivih igrača iz Češke i Slovačke, s nekima ćemo odmah razgovarati, a ostale ćemo proučiti tijekom ljeta", otkrio je Gojanović.

S vremenom će od cijelog projekta koristi imati i hrvatska reprezentacija: "Tijekom sljedeće tri godine povećat ćemo broj naših igrača u reprezentaciji i onda očekujemo napad na vrh B skupine".

Mnogo se u posljednje vrijeme razgovara i o financiranju Medveščaka. Gojanović se osvrnuo i na ulogu gradske uprave: "Mi na njih ne vršimo nikakav pritisak. Gradonačelnik Bandić podržava naš projekt, bez toga ni ne bi bilo ovakvog hokeja u Zagrebu".

"Mi radimo na dolasku sponzora i dobrom marketingu, kako bi ulagači mogli uživati u hokeju, a za narednu sezonu imamo zatvorenu financijsku konstrukciju. Sve ostalo je bonus", jasan je Gojanović, koji ni za Banhama nije želio izdvojiti šesteroznamenkasti iznos, a eventualna dodatna sredstva uložit će u još neko veliko ime.

A već bi i pripremno razdoblje moglo ponuditi poneki spektakl. "Potražit ćemo neku jaku europsku momčad za prijateljsku utakmicu, mislim da nakon ove sezone ne bismo trebali imati problema s time", prokomentirao je predsjednik kluba, koji je potvrdio i da od mogućih odlazaka Red Bulla ili Vienna Capitalsa iz lige zasad neće biti ništa.

Uz pregovore o ostanku trenera Teda Satora, jedan od prioriteta je i novi ugovor za vratara Roberta Kristana: "I s njim razgovaramo, jednostavno još nismo stigli obraditi sve igrače. Uskoro će biti novih informacija, a potpisi se mogu očekivati sve do početka nove sezone. U svakom slučaju, vrata Medveščaka svim su ljudima koji su surađivali s nama ove godine otvorena".

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!