Ostali sportovi

Niefnecker osvojio titulu

Sportnet • utorak, 23.03.2010.
Niefnecker osvojio titulu

Nijemac Martin Niefnecker pobjednik je svjetskog prvenstva Red Bull Crashed Ice 2010. koje je ovog vikenda završeno finalnom utrkom u kanadskom Quebecu...

U Quebecu je pobijedio Kanađanin Kyle Croxal, no u ukupnom je poretku na kraju sezone na čelu ostao Martin Niefnecker. Utrku je u Quebecu pratilo 120.000 gledatelja. Staza dužine 550 metara s nagibom od 40 stupnjeva, puna skokova i oštrih zavoja, natjecateljima je bila pravi izazov.

Nakon senzacionalne pobjede u Münchenu, njemačkom je debitantu Niefneckeru pošlo za rukom održati koncentraciju i u Quebecu, utrku završiti drugi te ponijeti titulu svjetskog prvaka prvog službenog Svjetskog prvenstva Red Bull Crashed Ice. Za sobom je ostavio sedmerostrukog pobjednika Red Bull Crashed Ice natjecanja, Šveđanina Jaspera Feldera i mnoge kanadske "kraljeve" ledenoga spusta.

"Atmosfera je bila zaista nevjerojatna! Ovdje nije bilo dovoljno samo imati dobru taktiku. Da bi se ostvario dobar rezultat trebalo je biti spreman na udarce i modrice, to je sve dio akcije", komentirao je Niefnecker.

Legenda natjecanja Red Bull Crashed Ice, Jasper Felder, postizao je dobre rezultate do četvrtfinala, no u polufinalu je nakon jednog žestokog sudara pretrpio težak pad i slomio rebro.

Felder je bio pun riječi hvale na račun Niefneckera, za kojega je rekao: "Brz, dosljedan, bez grešaka – dostojan titule prvaka."

Red Bull Crashed Ice, Quebec – poredak finale
1. Kyle Croxall (Kanada)
2. Martin Niefnecker (Njemačka)
3. Scott Croxall (Kanada)
4. Louis Philipp (Kanada)

Red Bull Crashed Ice – ukupni poredak Svjetskog prvenstva
1. Martin Niefnecker (Njemačka), 1800
2. Kyle Croxall (Kanada), 1000
3. Gabriel Andrea (Kanada), 890
4. Kim Müller (Švicarska), 730

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.03.2010. u 00:22
    ovo treba predložiti za ZOI
    Obrisan korisnik