Hrvatski kup, Polufinale, 24.03.2010, 16:00 h, Šibenik, stadion na Šubićevcu, gledatelja: 3 000
Suci: Igor Pristovnik, Igor Krmar, Boško Vukušić (svi Zagreb)
Šibenik
Šibenik
0:0(0:0) Varaždin
Varaždin

Šibenik i Varteks s nulom u Varaždin

Ivana Jurica • srijeda, 24.03.2010.
Šibenik i Varteks s nulom u Varaždin
Foto: Martina Japundžić

U prvoj utakmici polufinala Hrvatskog kupa Šibenik i Varteks odigrali su na Šubićevcu bez pogodaka. Samo neefikasnosti domaćih igrača, prvenstveno napadača, ali i raspoloženom Drevenu Varaždinci mogu zahvaliti što nisu poraženi u Krešimirovu gradu. U uzvratnom susretu i jedna i druga momčad tražit će svoju priliku za finale.

Šibenik
Šibenik
Varaždin
1
Goran Blažević
6
Mladen Jurčević
5
Luka Gusić
4
Velimir Vidić
8
Ivan Elez
11
Zeni Husmani
14
Stipe Bačelić-Grgić
(do 77')
20
Arijan Ademi
10
Mehmed Alispahić
(do 85')
7
Ermin Zec
9
Jusuf Dajić
(do 60')
Pričuvni igrači
19
Ivan Fuštar
60'
17
Antonio Jakoliš
77'
21
Ivan Božić.
85'
Trener
Branko Karačić
16
(do 67')
17
Matija Smrekar
(do 88')
20
(do 53')
Pričuvni igrači
Trener
Samir Toplak

Već u petoj minuti gostujući vratar Saša Dreven morao je intervenirati. Ivan Elez izveo je slobodan udarac, iskosa sa otprilike 20 metara, Dreven je loptu izvadio ispod grede. Pet minuta kasnije prva stopostotna prilika za domaće: Zec je asistirao Dajiću koji izlazi sam pred vratara gostiju, puca, ali Dreven je na pravom mjestu. Jednu od rijetkih napadačkih akcija Varteks je izveo u devetoj minuti, ali Golubar nije uspio primiti loptu na željeni način, iako je bio u odličnoj prilici. Pokušava i Alispahić nešto kasnije, nema potrebe za intervencijom gostujućeg vratara.

Gusić umjesto Budiše

Umjesto najavljenog standardnog stopera Igora Budiše od prve je minute u domaćem dresu zaigrao mladi Luka Gusić koji je svoj zadatak obavio vrlo solidno. Razlog Budišina izostanka je lom nosa koji će ga od terena odvojiti i u susretu protiv Lokomotive.

U 20. minuti solo akcija domaćeg kapetana Ademija: prošao je nekoliko gostujućih igrača, dodao na stranu za Alispahića koji prebacuje obranu Varteksa, a visoki Dreven u posljednji trenutak kupi loptu ispred Ademija. Samo minutu kasnije moglo je biti opasno na suprotnoj strani: Škvorc je dugom loptom tražio Smrekara koji je bio u dobroj situaciji, ali nije uspio primiriti loptu.

38. minuta donijela je novo fantastičnu priliku za domaće. Bačelić-Grgić podvalio je odličnu loptu Zecu koji se našao u sličnoj situaciji kao i Dajić na samom početku utakmice, ali niti on nije uspio pogoditi mrežu: Dreven je ponovno pobjednik. Četiri minute kasnije još jedna velika prilika za domaće – Elez je odlično ubacio sa lijeve strane, ali na drugoj stativi sudarili su se Zec i Dajić umjesto da pošalju loptu u mrežu već savladanog Drevena. Do kraja poluvremena i jedna prilika na drugoj strani: Mumlek je ubacio s desne strane, ali Bačelić-Grgić je uklizavanjem spasio neugodnosti svog vratara.

U nastavak se ušlo bez promjena u igračkom kadru. I ponovno su domaćini bili ti koji su imali terensku inicijativu, prijetili su gostujućem vrataru, za razliku od gostiju koji su se organizirano branili, nerijetko se i izležavali po travnjaku, ali na kraju su ipak došli do rezultata kojim su zadovoljni. Zec je i u 49. minuti, nakon duplog pasa Eleza i Ademija i loše reakcije obrane Varteksa, imao odličnu priliku, ali pucao je jako loše. Ista minuta donijela je i novu prijetnju: pucao je Bačelić-Grgić, lopta je u ruku pogodila jednog gostujućeg igrača (iz male udaljenosti, nije bilo namjere) i završila u korneru. Bačelić-Grgić je nekoliko minuta kasnije pokušao i glavom, ali nije bio preciznosti u udarcu.

Jedinu opasniju akciju u drugom dijelu gosti su stvorili u 58. minuti kad je Kvesić pucao snažno, ali Blažević se nije dao iznenaditi. Pokušao je Karačić i uvođenjem snažnog Fuštara umjesto brzonogog Dajića, ali niti to nije rezultiralo promjenom na semaforu. U 67. minuti Jurčević je dobro uposlio Zeca, no, njegov je udarac u posljednji trenutak blokirala gostujuća obrana.

Kako je vrijeme odmicalo domaćini su sve karte odlučili baciti na napad, u igru je ušao i Božić, ali do toliko željenog gola domaća momčad nije uspjela doći. Devet minuta prije kraja utakmice, kad već Šibenčani nisu mogli, umalo su Varaždinci sami zatresli svoju mrežu nakon udarca Zeca. U nastavku akcije, nakon kornera, Fuštar je glavom prebacio loptu, ali Jurčević je zakasnio na drugoj vratnici.

Ostalo je bez pogodaka što jamči i vrlo zanimljivu uzvratnu utakmicu u Varaždinu za 14 dana. Momčad Samira Toplaka pred domaćim će navijačima sigurno zaigrati otvoreno, krenut će po svoje šesto finale Kupa, i upravo u tome Šibenik vidi svoju šansu budući da se i u proljetnom dijelu sezone pokazalo da Modri puno bolje igraju u gostima i protiv momčadi koje teže igri i napadačkom, a ne defenzivnom nogometu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!