Rukomet

Bez Golubić s Makedonijom

Željko Kubatka • četvrtak, 25.03.2010.
Bez Golubić s Makedonijom
Foto: Axel Heimken

Hrvatsku reprezentaciju očekuje dva presudna meča s Makedonijom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Hrvatske rukometašice koje igraju u stranim ligama za Sportnet.hr optimistički prognoziraju ishod…

Rukometašice Hrvatske sastat će se dva puta s reprezentacije Makedonije, prvo u Skopju 31. ožujka, a zatim u Čakovcu 3. travnja. Za osvajanje prvog mjesta u kvalifikacijskoj skupini 7 izabranicama Zdravka Zovka trebaju dvije pobjede. Hrvatske rukometašice su nesumnjivo kvalitetnije, ali ipak na vrućem makedonskom terenu morat će pokazati izvanrednu igru i ratničku agresivnost, žele li u Čakovec pjevajući.

Reprezentacija se okuplja 25. ožujka u Zagrebu odakle odlaze u Nedelišće gdje će boraviti do 30. ožujka kada je predviđen odlazak u Makedoniju.

Reprezentativke koje igraju u stranim ligama za Sportnet.hr odgovaraju na isto pitanje – Kako su zadovoljne u svojim klubovima i prognoza utakmica s Makedonijom?

Dijana Golubić je druga hrvatska rukometašica koja je zaigrala u najboljoj europskoj ligi za rukometašice. Nažalost ona nam se javila s lošim vijestima iz Esbjerga: "Moj klub se trenutno nalazi na šestom mjestu u danskoj ligi što nam osigurava play off i europsko natjecanje, što je i bio cilj ove sezone u klubu. Svojim igrama sam jako zadovoljna, ali nažalost za mene ova sezona je završena jer sam ozlijedila rame i moram na operaciju. Što se tiče Makedonije, mislim da imamo bolju i jaču reprezentaciju od njih i da ne bi smjelo biti nikakvih problema i trebali bi pobijediti obje utakmice, osigurati plasman na Europsko prvenstvo s prve pozicije u skupini."

Martina Pavić je prva hrvatska rukometašica koja je zaigrala u najboljoj srpskoj ligi za ambicioznu ekipu Zaječara. Martina još ne zna planove za slijedeću sezonu, a o utakmicama s Makedonijom nam je rekla: "Pa naravno, idemo na pobjedu i time osigurati prvo mjesto u skupini. Ne smijemo pasti pritisku makedonske publike nego na terenu s čvrstom obranom i brzim napadom dokazati da smo bolje."

Katarina Bralo je prvi puta pozvana u seniorsku reprezentaciju, a tome je najviše doprinio prelazak u redove europskih prvakinja, danskog Viborga. "Moj klub se nalazi u prvenstvu Danske na drugom mjestu. Ja sam dosad svaku priliku koju sam dobila u klubu dobro iskoristila i nadam se da ćemo biti prvaci Danske i napraviti dobar rezultat u Ligi prvakinja. Nadam se da ćemo iz obje utakmice protiv Makedonije izaći kao pobjednici, ali neće nam biti lako. Vruć teren u Skopju treba nam biti samo dodatni motiv da prikažemo što bolju igru i da pobijedimo", izjavila je golmanica Katarina Bralo.

Mnoge je iznenadio poziv izbornika Marti Tomac no ona je to svojim igrama i golovima u norveškoj ligi opravdala: "Za sada smo na šestom mjestu. Pošto smo ove sezone ušli u ligu, zadovoljni smo svojim igrama i plasmanom. Imamo najmlađu ekipu u ligi i cilj nam je bio ostanak, a već smo osigurali sudjelovanje u play-offu. Zadovoljna sam sa svojim igrama. Kako u obrani tako i u napadu. Za sada sam drugi strijelac norveške lige. Želja mi je da ovu sezonu završim kako sam i počela i da sa klubom doguramo što dalje u play-offu. Nakon dvije dobre utakmice protiv Nizozemske i Litve, vjerujem da i Makedoniju možemo pobijediti ako igramo kolektivno i kao što znamo. Znamo da neće biti lako u Makedoniji, ali kao što sam već rekla, vjerujem u naše mogućnosti i naravno u našu pobjedu", optimistična je Marta Tomac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!