Nogomet

Pantelić: "SP je vrhunac karijere"

Tomislav Pacak • petak, 26.03.2010.
Pantelić: "SP je vrhunac karijere"
Foto: Dejan Popek

Marko Pantelić u 14 je godina karijere promijenio 11 klubova u osam različitih zemalja. Nogometni "nomad" ipak će svoj vrhunac doživjeti na predstojećem Svjetskom prvenstvu u JAR-u...

Pantelić je u ekskluzivnom intervjuu za službene strane Fife izjavio da se zaista veseli nastupu u Južnoj Africi: "Svjetsko prvenstvo vrhunac je karijere za svakog igrača. To je iskustvo koje nikada ne zaboravite. Čuo sam puno o SP-u i sada želim biti dio njega. Jako se veselim igranju u JAR-u. Znam da će tamo biti zima, ali svejedno očekujem prekrasan turnir s puno odličnih utakmica i mnoštvom spektakularnih pogodaka."

Statistici golova mogao bi pripomoći i Pantelić koji ove sezone odlično igra u dresu Ajaxa: "Želimo osvojiti Kup, a drugi smo u prvenstvu tako da smo u igri i za tu titulu. Naš je glavni cilj zadržati to drugo mjesto koje donosi Ligu prvaka."

Beograđanin koji je 29 puta nastupio za reprezentaciju vjeruje da ga izbornik Radomir Antić ne može zaobići: "Ne vidim zašto ne bih bio pozvan. Igram standardno za Ajax, a trener zna tko sam i što su moje vrline."

Kako je četiri godine proveo u Herthi, Pantelić se najviše veseli grupnom okršaju s Njemačkom: "Igrao sam u Njemačkoj četiri godine, pa će to biti posebna utakmica za mene. Još uvijek sam dobar prijatelj s puno igrača."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!