Ostali sportovi

Bob Sapp stiže na Obračun, Tovarović prijeti Slovencu

Bernard Jurišić • petak, 26.03.2010.
Bob Sapp stiže na Obračun, Tovarović prijeti Slovencu
Foto: Bruno Karadža

Najzvučnije ime desetog Obračuna u ringu, koji će ove subote napuniti Spaladium Arenu, nije se pojavilo na današnjem predstavljanju medijima i javnosti. Ipak, organizatori prisežu kako nije upitan dolazak Boba Sappa u Split u subotu...

Deseti po redu Obračun u ringu, u organizaciji splitskog kickboxing kluba Pit Bull, još će jednim borilačkim spektaklom napuniti Spaladium Arenu. U čak 17 atraktivnih borbi, koje počinju u 20 sati, Splićanima će se predstaviti tridesetak boraca iz Hrvatske, Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Italije, Njemačke, Rumunjske, SAD-a i Slovenije.

Iako ne nastupa u glavnoj borbi večeri, prva zvijezda programa trebao bi biti dobro nam poznati Bob Sapp. Kažemo "trebao bi", jer se Amerikanac danas nije pojavio na službenom predstavljanju i vaganju, no organizatori prisežu kako njegov dolazak u Split nije upitan.

"Bob Sapp neće doći na vaganje, ali je garantirao da sutra stiže u Split i da će biti spreman uskočiti u ring. Nije uhvatio zrakoplov za stići već danas, ali ugovor s njim je potpisan, zrakoplovne karte ga čekaju i siguran sam da neće biti problema glede njegovog nastupa u subotu", izjavio je prvi čovjek Pit Bulla Marko Žaja.

Središnja i posljednja borba večeri bit će meč za naslov svjetskog prvaka po WAKO PRO K1 pravilima do 71,8 kilograma, gdje će domaći borac Frane Radnić braniti pojas protiv francuskog izazivača Philippea Salmona.

"Očekujem tvrd meč, ali spreman sam i fomu održavam već dugo. Kući sam, to mi daje dodatnu motivaciju i vjerujem da neću razočarati brojne navijače", rekao je Radnić, a odgovorio Salmon: "Moj je plan snimiti taktiku protivnika i tomu se prilagoditi. Želim ponijeti pojas sa sobom u Francusku".

Od mnoštva ostalih borbi vrijedi istaknuti dva kvalifikacijska turnira na kojima sudjeluju po četiri borca, kao i uzvrat za jedan od najzanimljivijih mečeva prošlogodišnjeg Obračuna u ringu, kojeg je pratilo čak 10.000 gledatelja. Tada je, naime, Slovenac Rok Strucl nokautirao Splićanina Damira Tovarovića i nakon toga nekorektnom proslavom skoro izazvao incident, navukavši na sebe gnjev i gledatelja i ostalih domaćih boraca.

"Godinu dana me kopka taj poraz, godinu dana čekam ovaj uzvrat. Prošle sam godine nokautiran, a za subotu vam mogu samo reći da će meč završiti na jednak način, ali obrnutim ishodom", najavio je Tovarović. Slovenac je, očito, prošle godine naučio lekciju i danas mu nije bilo do "paljenja vatre": "Dat ću sve od sebe, pa što bude. Hoću li opet onako slaviti pobjedu? Vidjet ćemo...".

Ulaznice se i ove godine jako dobro prodaju, nema dvojbe da će Obračun u ringu 10 ponuditi još jedan spektakl. Ulaznice se još danas mogu nabaviti na blagajni Spaladium Arene i u Joker centru po cijeni od 80 kn, dok će u subotu na dan borbe karta biti 20 kn skuplja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!