Košarka

CSKA i Olympiakos najmirniji

Vedran Babić • utorak, 30.03.2010.
CSKA i Olympiakos najmirniji
Foto: EPA

Pred nama su treći susreti četvrtfinala Eurolige. Poslije prva dva čina serija se seli na parkete slabije rangiranih momčadi u Topu 16. Najmirniji san će imati košarkaši CSKA i Olympiakosa koji u Španjolsku, odnosno Poljsku, stižu s velikim vodstvom 2-0 i namjerom da što prije izbore Final Four. Veće napetosti bi zato trebalo biti u Madridu i Beogradu.

Real - Barcelona 1-1

Poslije Realove pobjede inspirirane sjajnom izvedbom našeg Ante Tomića, španjolski superderbi se dodatno zakomplicirao. Katalonci su očekivali dvije pobjede i komotniji odlazak u Madrid, no taj plan se nije ostvario i sada se kreće od nule, a od ovog trenutka u blagoj prednosti je zbog domaćeg terena ipak Real, premda u ovakvim utakmicama to ne znači puno.

Riječ trenera

Realov trener Ettore Messina u najavi susreta također je poželio da njegova momčad podigne postotak šuta i dodao: "Bitno je povećati koncentraciju i našu obrambenu izvedbu. Očekujem od svojih igrača da budu puni samopouzdanja i mirnoće u narednim utakmicama."

Trener Barcelone Xavier Pascual zna što treba promijeniti u odnosu na prošlu utakmicu. "Vrijeme je da vratimo našu igru na uobičajenu razinu. Pritom ne mislim samo na Navarra i Rubija, već i na cijelu momčad. Moramo povećati postotak šuta za dvicu i tricu, poboljšati protok lopte i biti strpljiviji u fazi napada. Real će zasigurno pokušati više kontrolirati igru zbog domaćeg terena koji bi im trebao dati dodatni poticaj."

Partizan - Maccabi 1-1

"Uzavrela" Beogradska Arena dočekat će peterostrukog europskog prvaka Maccabi. Iako je njegova momčad u prvoj utakmici u Tel Avivu preokrenula minus od 21 koša i stigla do prve pobjede, trener Partizana Duško Vujošević i dalje je čvrsto na zemlji i ne dopušta nikakvu euforiju.

Satnica

Caja Laboral - CSKA (19.30)
Prokom - Olympiakos (19.45)
Partizan - Maccabi (20.45)
Real - Barcelona (21.25)

"Naš zadatak u Beogradu neće biti nimalo lagan. Osobno mislim da je naša najbolja šansa peta utakmica u Tel Avivu. Tamo neće biti pritisaka niti neke klaustrofobije očekivanja. Igrači Maccabija su rekli da će ovdje dobiti obje utakmice, što je i moguće. No, mi ćemo dati sve od sebe kao u svakoj utakmici. Spremni smo na sve, no nema mjesta euforiji."

Legendarni strateg Maccabija Pini Gershon nije izgubio samopouzdanje uoči posjeta srpskoj prijestolnici. "Partizan je ove sezone kod kuće poražen samo od onih momčadi koje je dobio na gostovanju, pa se nadam da ćemo mi nastaviti tu tradiciju. Potrebna nam je samo jedna pobjeda da si osiguramo majstoricu u Tel Avivu, no potrudit ćemo se već u Beogradu riješiti sve."

Riječ igrača

Junak prve utakmice Dušan Kecman: "Ulazimo u utakmicu bez pritiska, kao da se radi o prvoj, a ne trećoj utakmici u seriji. Neke stvari još uvijek moramo popraviti. Moramo bolje reagirati na Maccabijevu fizičku igru i odigrati svih 40 minuta bez oscilacija. Uz pomoć naših navijača sposobni smo učiniti velike stvari."

Gershon se osvrnuo i na velebnu Beogradsku Arenu i atmosferu koja ga tamo čeka. "Svjesni smo da pred 20.000 navijača ne smijemo "zaspati" kao u prvoj utakmici, no CSKA je prošle sezone slavio u istom ozračju, što dokazuje kako tamo nije nemoguće pobijediti. Partizan je ostvario zacrtani cilj i pobijedio u Tel Avivu, no bit će zanimljivo vidjeti kako će se snaći u ovoj novoj situaciji."

Caja Laboral - CSKA 0-2

S dvije uvjerljive pobjede košarkaši CSKA napravili su veliki posao na putu prema Parizu. U Moskvi su potvrdili reputaciju šesterostrukog prvaka Europe i s ukupnih 43 razlike kroz dvije utakmice poveli 2-0. Večerašnja utakmica za Caju Laboral je biti ili ne biti, a trener Duško Ivanović naglašava kako njegova momčad mora pokazati karakter i izboriti četvrtu utakmicu. "Iz ta dva poraza moramo izvući pouke i ne ponoviti iste greške. Igrači su svjesni toga", dodao je crnogorski stručnjak.

Bit će to novi dvoboj Stanka Baraća i Zorana Planinića, a trener CSKA Jevgenij Pašutin ne očekuje laganu utakmicu. "Oni će sigurno biti agresivniji nego u Moskvi i nastojat će nas držati pod pritiskom svih 40 minuta. Naš plan je da ostanemo mirni i fokusirani i provedemo taktiku na parketu."

Prokom - Olympiakos 0-2

U jednako dobroj situaciji poput CSKA je i Olympiakos našeg Nikole Vujčića. Viceprvak Grčke u Pireju je prvo slavio s četiri, a potom sa 17 koševa razlike, no Poljaci su u nekoliko navrata pokazali kako se nisu slučajno našli u društvu osmorice najboljih i kako imaju svoje adute.

Mladi trener Tomas Pačesas ne gubi vjeru u preokret iako je svjestan da se radi o gotovo nemogućoj misiji. "Unatoč porazima u Pireju, zadovoljan sam našom igrom. Sada igramo kod kuće i bit ćemo opušteniji. Utakmicu će odlučiti sitni detalji, kao što je to bio slučaj u prvom susretu. Tada smo izgubili previše lopti i doslovce jedna-dvije akcije su odlučile o pobjedniku."

U toj prvoj utakmici Prokom je opasno zaprijetio favoriziranom Olympiakosu, no možemo reći kako je u konačnici veće iskustvo grčke momčadi bilo ključan faktor. Poučen tim iskustvom, razigravač Olympiakosa Scoonie Penn nema namjeru podcijeniti suparnika. "Prokom ima dosta igrača koji su sposobni zagorčati nam život. Jedan od njih je Logan, kojeg ću vrlo rado čuvati ukoliko mi trener tako kaže."

Euroliga

četvrtfinale

CSKA Moskva86:63Baskonia
Maccabi Tel Aviv77:85Partizan
Barcelona68:61Real Madrid
Olympiakos83:79Asseco Prokom Gdynia
CSKA Moskva83:63Baskonia
Maccabi Tel Aviv98:78Partizan
Olympiakos90:73Asseco Prokom Gdynia
Barcelona63:70Real Madrid
Baskonia66:53CSKA Moskva
Asseco Prokom Gdynia81:78Olympiakos
Partizan81:73Maccabi Tel Aviv
Real Madrid73:84Barcelona
Real Madrid78:84Barcelona
Asseco Prokom Gdynia70:86Olympiakos
Baskonia70:74CSKA Moskva
Partizan76:67Maccabi Tel Aviv

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga

četvrtfinale

CSKA Moskva86:63Baskonia
Maccabi Tel Aviv77:85Partizan
Barcelona68:61Real Madrid
Olympiakos83:79Asseco Prokom Gdynia
CSKA Moskva83:63Baskonia
Maccabi Tel Aviv98:78Partizan
Olympiakos90:73Asseco Prokom Gdynia
Barcelona63:70Real Madrid
Baskonia66:53CSKA Moskva
Asseco Prokom Gdynia81:78Olympiakos
Partizan81:73Maccabi Tel Aviv
Real Madrid73:84Barcelona
Real Madrid78:84Barcelona
Asseco Prokom Gdynia70:86Olympiakos
Baskonia70:74CSKA Moskva
Partizan76:67Maccabi Tel Aviv

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.03.2010. u 18:36
    Cuj ovog gershonovica sto se lozi
    Obrisan korisnik