Nogomet

Drogbi dvije utakmice kazne

HINA, Antonija Pavlić • utorak, 30.03.2010.
Drogbi dvije utakmice kazne
Foto: EPA

Krovna europska nogometna organizacija (Uefa) kaznila je Chelseajevog napadača Didiera Drogbu s dvije utakmice neigranja u europskim kupovima sljedeće sezone zbog isključenja koje je zaradio u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Intera...

Napadač Chelseaja i reprezentativac Obale Bjelokosti Didier Drogba kažnjen je s dvije utakmice zabrane nastupa u europskim kupovima zbog crvenog kartona kojega je dobio tijekom uzvratnog dvoboja osmine finala Lige prvaka protiv Intera.

Pored toga, Drogbi je produljena uvjetna kazna do 2013. godine zbog agresivnog ponašanja prema sucu nakon što je Chelsea prošle sezone ispao iz Lige prvaka protiv Barcelone.

Bjelokošćanin je prvotno dobio uvjetnu kaznu od dvije godine zbog verbalnog napada na norveškog suca Ovreba, a nakon crvenog kartona protiv Intera ta je kazna udvostručena.

Sam igrač pak napominje kako crveni karton nije zaslužio. U uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka, podsjetimo, isključen je zbog nesportskog ponašanja u 87. minuti igre. Radilo se o duelu s Thiagom Mottom.

"Sudac mi je prestrogo dodijelio crveni karton. Istina je da sam Motti stao na tetivu, ali u tome nije bilo nikakve namjere. Bio sam fokusiran na loptu i nisam dovoljno pazio. Posljednjih godina u Ligi prvaka nisam imao sreće, stoga se nadam da će sljedeće izdanje biti samo moje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • beaver31.03.2010. u 02:29
    opet se osramotio
    beaver