Nogomet

Eriksson: "Želim Englesku u finalu SP-a"

Antonija Pavlić • utorak, 30.03.2010.
Eriksson: "Želim Englesku u finalu SP-a"
Foto: EPA

Novi izbornik Obale Bjelokosti Sven-Goran Eriksson uvjeren je kako će Slonove na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici uspješno provesti kroz grupnu fazu natjecanja uprkos tome što će se morati suprotstaviti Brazilu i Portugalu...

Šveđanin Sven-Goran Eriksson itekako ima iskustva s velikih nogometnih natjecanja. U godinama 2002. i 2006. na svjetskim je smotrama vodio Englesku, a sada će u Južnoafričku republiku povesti Obalu Bjelokosti. Na klupi mu je mjesto ustupio Vahid Halihodžić, koji je smijenjen poslije slabih rezultata na Afričkom kupu nacija.

"Sretan sam i uzbuđen. Obala Bjelokosti ima odlične nogometaše i u ovome trenutku nisam mogao dobiti bolji posao. Ovo će biti moje treće pojavljivanje na svjetskom prvenstvu, a uvijek je čast i sreća tamo se nalaziti", rekao je Eriksson.

"Nema dvojbe da će Sven uspjeti na našoj klupi. Nogometnu igru poznaje u dušu i vjerujem u njegove mogućnosti, čak mislim da će premašiti ciljeve koje mu je postavio Savez. Ono što sam vidio, čuo i pročitao govori mi da je došao u pravo vrijeme. Već mjesecima ne spavam razmišljajući hoćemo li na SP otići bez trenera, sada napokon svi skupa možemo odahnuti. Eriksson zna iznenaditi i s ekipom raditi "sezonski", a mi imamo dobru momčad, što rješava pola problema. Jedine će teškoće imati u izabiranju pobjedničke jedanaestorice u momčadi prepunoj talenata. U Južnoj Africi vjerujem u finale i - pobjedu. I to je u momčadi uvriježeno mišljenje", kazao je kapetan Bjelokošćana Didier Drogba.

Igračku je kvalitetu potvrdio nabrajajući imena vrhunskih Bjelokošćana poput Didiera Drogbe, "koji je jedan od najboljih napadača na svijetu i već se godinama dokazuje u Premiershipu". U isti je koš strpao i Ebouea, Salomona Kaloua, te Kolo Tourea i njegovog brata Yayu.

"Igračka kvaliteta neće biti problem, no zato ćemo imati teškoća jer ćemo se okupiti tek 22. svibnja", napomenuo je, dodavši kako već sutra kreće u izvidnicu po Europi i Obali Bjelokosti. "Preda mnom je puno posla ali volim izazove. Uistinu se veselim Svjetskom prvenstvu", otkrio je.

U skupini G, označenoj i "skupinom smrti" nalaze se još Brazil, Portugal i Sjeverna Koreja.

"Nismo dobili lak zadatak, ali siguran sam da imamo talenta i znanja da se plasiramo u osminu finala. To nam je prvi cilj i svjesni smo da ćemo za njegovo ispunjenje morati naporno raditi. Brazilci su jedni od favorita, a Portugal je među najjačim ekipama u Europi. Ipak, prvenstvo se prvi puta igra na afričkom kontinentu i u bubnju je šest afričkih reprezentacija. Stoga sam siguran da će se barem dvije ili tri progurati iz grupne faze. Mi se moramo pobrinuti da budemo među njima."

Za kraj je otkrio kako pozdravlja održavanje svjetske smotre na afričkom kontinentu, te izrazio želju da se u finalu suoči - Engleskoj. "Engleska ima velike šanse doći do finala, apsolutno. Bilo bi sjajno kada bi se tamo suprotstavili Obali Bjelokosti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.03.2010. u 23:59
    a mladi gervinho iz lillea, igracina, a zokora, a kader keita,a artur boca, bakari kone..aliiiii jebga sve crnci, znaci nista od tog finala..pa da
    Obrisan korisnik