Nogomet

Ibrahimović: "Nemam što dokazivati"

Ante Zovko • srijeda, 31.03.2010.
Ibrahimović: "Nemam što dokazivati"
Foto: EPA

Barcelonin napadač Zlatan Ibrahimović priznao je kako u Europi nije briljirao protiv engleskih momčadi, ali će bez obzira na to protiv Arsenala predstavljati jednu od glavnih opasnosti po vrata londonske momčadi.

Barcelona se u četvrtfinalu Lige prvaka sudara s Arsenalom, a mediji su na površinu opet izvukli tvrdnju da Zlatan Ibrahimović ne pruža velike partije protiv engleskih protivnika.

"Mislim da nisam pokazivao najbolje od sebe protiv engleskih momčadi", priznao je napadač. "Ali prošli put Inter je igrao protiv Manchester Uniteda, a teže je igrati za talijansku momčad protiv engleske jer se talijanske momčadi uvijek pribojavaju da ne prime pogodak."

Šveđanin je prije dolaska u Kataloniju s Interom dominirao talijanskim nogometom, a i s Barcelonom je na dobrom putu na dva kolosijeka. Ipak, kritike su i dalje prisutne.

"Imam šest ligaških naslova u nizu pa ne znam koliko se nakon toga još moram dokazivati. Ali u Španjolsku sam došao da osvojim još važnije trofeje i poboljšam se. Kad te ljudi kritiziraju, čuješ to od nekoga čak i ako ne pročitaš, ali najveće kritike dolaze od mene samog. Prošao sam teško razdoblje, ali sada igram dobro."

Mnogi su se složili kako će se u srijedu navečer ogledati momčadi koje pružaju najljepše predstave u Europi. Ibra nije štedio komplimente na račun Topnika: "Osobno volim kako Arsenal igra jer je to vrlo snažna momčad. Imaju mnogo mladih igrača i igraju atraktivan nogomet, te imaju trenera koji je tu dugo vremena."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.03.2010. u 15:32
    arsenal danas pada, premekana je to ekipa, mogu igrat ne znam kako atraktivan nogomet kad im je ukupni ucinak slab
    Obrisan korisnik