Nogomet

Mestalla i Luz u prvom planu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 01.04.2010.
Mestalla i Luz u prvom planu
Foto: EPA

Danas su na rasporedu prvi susreti četvrtfinala Europske lige. Između četiri odlična dvoboja ističu se dvoboji Valencije i Atletica te Benfice i Liverpoola. U akciji će biti i jedini Hrvat Mladen Petrić koji s HSV-om dočekuje Standard...

Fulham - Wolfsburg

Junaci dosadašnjeg dijela Europske lige su svakako nogometaši Fulhama. Ždrijeb ih nije mazio, imali su za protivnike aktualnog prvaka Šahtar te Juventus, no uspjeli su ih preskočiti i zadržati se u Europi. Sada im slijedi njemački izazov, na Craven Cottageu ugostit će momčad Wolfsburga i pokušati nastaviti niz.

Fulham - Wolfsburg

London, Craven Cottage, 21:05

Sudac Damir Skomina (Slovenija)

Fulham: Schwarzer, Baird, Hughes, Hangeland, Konchesky, Duff, Murphy, Etuhu, Dempsey, Gera, Zamora

Wolfsburg: Benaglio, Pekarik, Barzagli, Madlung, Schafer, Josue, Riether, Gentner, Misimović, Grafite, Džeko

"Sam prolazak skupine za nas je bila velika stvar, osjećali smo se sjajno i uživali smo u tom rezultatu. Međutim kada smo izbacili velike protivnike do četvrtfinala, postali smo svjesni kako možemo ostvariti nešto veliko", smatra krilni napadač Fulhama Simon Davies.

Sada im slijedi Wolfsburg kojeg posebno respektiraju. "Oni su vrlo kvalitetna momčad koja postiže puno pogodaka. Znamo da će biti jako teško i dajemo im sav mogući respekt jer ga i zaslužuju, no ipak mi igramo kod kuće i trebamo se tako i postaviti", dodaje Davies.

Englezi očekuju kako će Bobby Zamora biti spreman za nastup te bi tako nastupili u trenutno najjačem sastavu dok se isto nadaju i Nijemci, oni očekuju oporavak Edina Džeke. Džeko je osjetio probleme s koljenom i nije trenirao, ali se u Wolfsburgu nadaju kako će moći stisnuti zube u ovom važnom susretu.

Hamburger SV - Standard Liege

HSV po drugi put pred sobom ima belgijsku momčad. Osmina finala donijela im je dvoboj s Anderlechtom, a za prolazak u polufinale igrat će s drugim belgijskim klubom, aktualnim prvakom, momčadi Standarda iz Liegea.

HSV - Standard

Hamburg, HSH Nordbank Arena, 21:05

Sudac: Martin Atkinson (Engleska)

HSV: Rost, Demel, Boateng, Mathijsen, Aogo, Pitroipa, Jarolim, Ze Roberto, Trochowski, Van Nistelrooy, Petrić

Standard: Bolat, Marcos, Victor Ramos, Felipe, Pocognoli, Dalmat, Witsel, Carcela, Jovanović, Mbokani, De Camargo

Igrači Hamburga imaju dodatni motiv ove sezone u Europskoj ligi. Naime, upravo na njihovom stadionu na Hamburg Areni održat će se finalni susret Europske lige, a oni definitivno žele zaigrati u njemu.

"Svi imamo isti san i ambiciju, želimo igrati u finalu i na našem stadionu osvojiti trofej. Nitko nam neće uzeti taj san, pa tako niti Standard", samouvjereno je uoči dvoboja s momčadi iz Liegea govorio obrambeni igrač HSV-a Guy Demel.

Bit će to susret momčadi koja na svom travnjaku u Europi nije izgubila još od ljeta i kvalifikacijskog dvoboja s Randersom, te momčadi koja imala šest uzastopnih gostujućih poraza sve do nedavno svladanog Panathinaikosa.

Dobra vijest za Brunu Labbadiju je i to što ponovno može računati na posve zdrave Jorisa Mathijsena, Jeromea Boatenga i Dennisa Aoga dok su van stroja tek Eljero Elia i Marcel Jansen. S druge strane Standard dolazi bez Mohameda Sarra, Benjamina Nicaisea, Stevena Defoura, Gohija Cyriaca te Landryja Mulema.

Valencia - Atletico Madrid

Četvrtfinalna poslastica bit će španjolski dvoboj Valencije i Atletica. Dvoboj momčadi koje njeguju napadački nogomet, momčadi iz samog vrha španjolskog nogometa, garantiraju spektakl i vjerujemo puno pogodaka.

Valencia - Atletico

Valencia, Mestalla, 21:05

Sudac: Craig Thomson (Škotska)

Valencia: Cesar, Alexis, Dealbert, Maduro, Bruno, Fernandes, Baraja, Joaquin, Mata, Jordi Alba, Villa

Atletico: De Gea, Ujfalusi, Perea, Dominguez, Lopez, Reyes, Assuncao, Garcia, Simao, Aguero, Forlan

Valenciji je ovo drugi put u relativno kratkom vremenu da igraju u završnici ovog natjecanja protiv protivnika iz Primere. 2004. godine igrali su u polufinalu protiv Villarreala, a sada ih u četvrtfinalu očekuje Atletico.

U prvenstvu su ove sezone igrali dva puta. Prvo je u rujnu u Valenciji susret završen bez pobjednika 2:2 da bi Atletico prošli mjesec pregazio Valenciju na Vicente Calderonu s 4:1. U tom su susretu isključeni Marchena i Miguel te su se tjedan dana "vukli repovi" oko suđenja i nekih težih startova.

"Nema govora da ćemo se ići osvećivati za taj dvoboj na Vicente Calderonu. To je bila posve drugačija utakmica s dva crvena kartona i čudnim raspletom. Ovdje će sve biti drugačije, moramo biti fokusirani i protivniku ne dopustiti previše prilika", rekao je kapetan Valencije Ruben Baraja.

U sastavu Valencije neće biti Miguela, Jeremyja Mathieua, Davida Albelde i Evera Banege dok su David Navarro i Carlos Marchena pod upitnikom. Kod Atletica nedostaje Juan Valera.

Benfica - Liverpool

Veliku pozornost budi i dvoboj Benfice i Liverpoola. Također dva napadački nastrojena sastava koja imaju podjednake šanse za prolaz. Benfica je već igrala s engleskim protivnikom ove sezone u Europskoj ligi i to s Evertonom kojeg je s lakoćom eliminirala.

Benfica - Liverpool

Lisabon, Estadio da Luz, 21:05

Sudac: Jonas Eriksson (Švedska)

Benfica: Julio Cesar, Pereira, Luiz, Falcao, Coentrao, Garcia, Ramires, Martins, Di Maria, Cardozo, Saviola

Liverpool: Reina, Johnson, Carragher, Agger, Insua, Mascherano, Gerrard, Lucas, Kuyt, Babel, Torres

"Liverpool je posve drugačija priča od Evertona. Oni su puno bolja momčad. Uoči sezone bili su među kandidatima za osvajanje Lige prvaka i smatram kako je ovo najjači par jer se susreću trenutno dvije najbolje momčadi Europske lige", smatra trener Benfice Jorge Jesus.

Mogao bi to biti vrlo efikasan dvoboj jer će se susresti momčadi koje postižu puno pogodaka. Benfica je momčad koja je postigla najviše golova u Europskoj ligi ove sezone, a niti Liverpool ne zaostaje previše za njima. U posljednje vrijeme i jedni i drugi igraju vrlo dobro i krenut će po pobjedu već u prvom susretu.

Jesus nema previše problema s ozljedama i suspenzijama te će Benitezu suprotstaviti najjaču momčad i to s povratnikom Pablom Aimarom od prve minute. Na drugoj strani Martin Škrtel i Fabio Aurelio su definitivno van stroja dok se njima pridružio i Alberto Aquilani ozljedom na posljednjem treningu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!