Automoto

Vettel: "Ne brinu me mehanički problemi"

Antonija Pavlić • četvrtak, 01.04.2010.
Vettel: "Ne brinu me mehanički problemi"
Foto: EPA

Sebastian Vettel kategorički tvrdi kako je s Red Bullovim bolidom sve u najboljem redu, te kao problem apostrofira zabranu vanjskih retrovizora koja će se početi primjenjivati od VN Kine...

Njemački vozač Formule 1 Sebastian Vettel otkrio je kako nema mehaničkih problema s Red Bullovim bolidom, već je među teškoće u narednim utrkama smjestio zabranu vanjskih retrovizora.

"Ne zabrinjavaju me mehanički problemi, već zabrana postavljanja retrovizora. Od sljedeće će utrke, naime, svi morati biti postavljeni u bolidu, a zbog tog ćemo pravila, vjerujem, izgubiti na performansu."

FAUZYJEV DEBI

Vezane vijesti

Malezijac Fairuz Fauzy u petak će na treningu na stazi Sepang debitirati u Formuli 1, vozeći bolid Lotusa umjesto Finca Heikkija Kovalainena. Mladi pričuvni vozač vjeruje da će tokom sezone dobiti još takvih prigoda i u konačnici voziti i utrke. "Uvijek sam pripremljen jer nikada ne znaš kada će me momčad trebati. Bit će fantastično, posebno voziti pred svojom publikom u debiju u F1. Nadam se da ću tim putem doći i do nećega većeg."

Vettel je u prve dvije utrke sezone vodio poslije kvalifikacija, no u utrkama je uglavnom zbog loših odluka u boksu padao izvan pobjedničkog postolja. "Imamo dobru skupinu mehaničara i ne vjerujem da jedan slabi odjel stvara sve probleme. Ono što nam se događalo je veoma rijetko, no na to se u autoutrkama i u životu morate naviknuti."

"Naravno da je u borbi za prvaka bolje kloniti se problema, no do kraja je još puno utrka i nije sve izgubljeno. S bolidom je sve u redu", ponovio je.

"Dokazali smo da imamo jak bolid i iz prve dvije utrke možemo izvući mnoštvo toga pozitivnoga. Naravno da je na trenutke nezavršavanje utrka frustrirajuće, no odmah shvatimo da nas za tjedan dana čeka novi ispit i veselimo se predstojećoj utrci. Sve što se događalo u Bahrainu i Melbourneu je povijest, a povijest ne možemo promijeniti", zaključio je

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!