Automoto

Latvali vrh

Martina Oštrić • petak, 02.04.2010.
Latvali vrh
Foto: EPA

Prvih sedam brzinaca jordanskog relija donijelo je vodstvo Jariju-Mattiju Latvali. Fordov vozač drži prednost od pola minute ispred čak trojice Citroënovih vozača, te momčadskog kolege Mikke Hirvonena. Među prvih deset je i Kimi Räikkönen...

Jordanski reli odlično je počeo za Finca juniora u Fordovoj momčadi. Jari-Matti Latvala s tri pobjede i isto toliko drugih mjesta vodi nakon prvog dana natjecanja i u nastavak relija će s pola minute prednosti ispred drugoplasiranog Sébastien Ogiera.

"Imali smo dobru poziciju na cesti, a i zadovoljan sam sa set-upom Focusa", kazao je Latvala dodajući kako je plan momčadi zadržati vodstvo, ali i pomoći Hirvonenu da dođe do što boljeg rezultata. Ipak, svjestan je Finac da na podlozi kao što je jordanska to neće biti lako, pogotovo jer u drugi dan starta s čelne pozicije. "30 sekundi nije puno i sutra će biti dug dan".

Vezane vijesti

Dug će dan biti i za momčadskog mu kolegu Mikku Hirvonena, koji nakon prvog dana drži tek peto mjesto i to iza čak trojice Citroënovih vozača. Olakotna okolnost, osim dobre pozicije na cesti, mu je oko 12 sekundi zaostatka za drugoplasiranim Sébastienom Ogierom. Ogier je još jedan vozač koji je uspio ostvariti misiju prvog dana - završiti reli ispred Sébastiena Loeba. Ne radi se, naime, o konkurenciji, već o uputama s vrha, a sve s ciljem da svjetski prvak ima što bolju startnu poziciju.

Između Loeba i Hirvonena svoje mjesto pod suncem našao je još jedan bivši svjetski prvak - Petter Solberg. Ni za Norvežanina reli nije loše krenuo. Odnio je pobjede na dva brzinca, a četvrtim mjestom je još uvijek u borbi za postolje, možda i pobjedu. "Nalazim se točno na poziciji na kojoj želim biti", kazao je Solberg te objasnio kako je pri kraju posljednjeg brzinca usporio kako bi imao što bolju startnu poziciju.

Novak u Svjetskom reli prvenstvu, Kimi Räikkönen na vrlo dobroj poziciji. Premda jordanska podloga nije ono na što se navikao vozeći formulu, a Meksiko je propustio zbog ozljede, Finac je na, za njega odličnom desetom mjestu, a bude li sreće i završi li i u subotu na toj poziciji, smiješi mu se i prvi bod. Ipak, za takva predviđanja još je prerano.

Reli Jordan, poredak nakon prvog dana:
1. J-M. Latvala (FIN/Ford) 1:11:31,5 sati
2. S. Ogier (FRA/Citroën) + 30,2 sek
3. S. Loeb (FRA/Citroën) + 31,8 sek
4. P. Solberg (NOR/Citroën) + 32,5 sek
5. M. Hirvonen (FIN/Ford) + 42,2 sek
6. D. Sordo (ŠPA/Citroën) + 45,4 sek
7. H. Solberg (NOR/Ford) + 1:20,9 min
8. M. Wilson (VB/Ford) + 2:01,1
9. F. Villagra (ARG/Ford) + 2:48,2 min
10. K. Räikkönen (FIN/Citroën) + 3:50,5 min

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoWRCVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!