Nogomet

Petrić: "Nije sjajno, ali slavit ćemo i u Belgiji"

Antonija Pavlić • petak, 02.04.2010.
Petrić: "Nije sjajno, ali slavit ćemo i u Belgiji"
Foto: EPA

Hrvatski reprezentativac Mladen Petrić uvjeren je kako HSV može slaviti i u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Europske lige protiv Standarda i tako trasirati put prema ovogodišnjem cilju i konačnom osvajanju natjecanja. Standardovi igrači pak ističu kako u Belgiji neće nastupiti s unaprijed skinutim gaćama...

HSV je uz dosta muke uspio slaviti protiv Standarda u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige (2:1), a na listu se strijelaca upisao i hrvatski napadač Mladen Petrić.

"Znali smo da je Standard jaka ekipa. Rezultat 2:1 zasigurno nije najbolje što smo mogli izvući, no uvjeren sam da i u Belgiji možemo poentirati i tako riješiti pitanje putnika u polufinale", kazao je čovjek koji je u 43. minuti iz kaznenog udarca rezultat odveo u egal.

Pobjednički je pogodak, pak, bio djelo Nizozemca Ruuda Van Nistelrooya. "Šteta što je Standard odmah kaznio naše pogreške. Zaigrali smo hrabro nakon primljenog pogotka i na kraju uspjeli nametnuti svoju igru i pobijediti."

"Pokazali smo karakter i vratili se iz ranog rezultatskog zaostatka i zbog toga cijela momčad zaslužuje kompliment. U Belgijućemo otići s velikim šansama i vjerujem da ćemo još jednom dobrom predstavom osigurati nova dva polufinalna okršaja."

Trener Hamburga Bruno Labbadija nije bio previše razgovorljiv: "Čestitam svojim igračima na pobjedi; činili su se prilično sigurni da Standardovo rano vodstvo mogu preokrenuti u svoju korist. Vjerovali smo i nadali se da možemo slaviti, a najzadovoljniji sam igrom u prvih dvadeset minuta."

Nizozemski branič u majici Hamburga Joris Mathijsen bio je sretan pobjedom, no i oprezan prije uzvrata u Belgiji. "Prošli smo tjedan odigrali užasnu prvenstvenu utakmicu protiv Mönchengladbacha, ali smo se ovime donekle oporavili. Zaslužili smo pobjedu jer smo dobro igrali i sa stilom se vratili nakon neočekivanog Standardovog vodstva. Ipak, rezultat 2:1 prilično je opasan jer Standar ima mladu i poletnu momčad, koja zna igrati nogomet i zasigurno će sljedećeg tjedna i oni imati neke šanse."

Branič belgijske momčadi Sebastien Pocognoli apostrofirao je kako Standard kod kuće neće unaprijed "skinuti gaće". "Poraženi smo, ali samo pogodak zaostatka nije loš 'kapital' za uzvratnu utakmicu. Hamburgu će biti teško u Liegeu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!