Nogomet

Hodgson: "Vrhunske igrače učinili običnima"

Antonija Pavlić • petak, 02.04.2010.
Hodgson: "Vrhunske igrače učinili običnima"
Foto: EPA

Trener Fulhama Roy Hodgson bio je zadovoljan prezentacijom svojih izabranika protiv Wolfsburga u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige, premda je svjestan kako je odličan dojam ponešto pokvario pogodak primljen u posljednjim minutama. Ipak, vjeru u svoje igrače nije izgubio i u Njemačku će putovati po još jedan veliki skalp...

Fulham je većim dijelom prve četvrtfinale utakmice Europske lige protiv Wolfsburga dominirao pred mnogobrojnim svojim navijačima na stadionu Craven Cottage, no u konačnici je primljenim pogotkom u posljednjim minutama donekle kompromotirao položaj prije uzvrata, te će u Njemačku putovati tek s pogotkom prednosti.

"Vjerovao sam da ćemo do kraja zadržati dva pogotka razlike, no popustili smo u zadnjim trenucima što je ipak bacilo malu sjenu na našu prezentaciju. Prihvatio bih bilo kakvu pobjedu prije susreta i zbog toga kasno primljeni pogodak neće umanjiti moj entuzijazam i vjeru u igrače prije uzvrata", rekao je Fulhamov strateg Roy Hodgson.

"Dignuli smo nogu s papučice gasa poslije drugog pogotka i postali nemarni, traljavi. Primili smo gol, što se na koncu može pokazati odlučujućim, no u svakoj utakmici pokušavamo poentirati pa se tako već sada veselimo uzvratu", kaže strijelac drugog zgoditka Damien Duff.

"Propustili smo mogućnost da na Volkswagen Arenu otputujemo u svojstvu favorita, no već smo u prvom ogledu dokazali da prvaku Njemačke možemo stvoriti ozbiljne probleme i zasigurno ćemo napasti i u revanšu. Wolfsburg je odlična momčad i ima sijaset vrhunskih igrača, no mi smo ih u četvrtak učinili - običnima. Veseli smo što smo uspješno nastavili ovu europsku avanturu i nadamo se da ćemo na putu prema polufinalu skinuti još jedan veliki skalp."

Jedan od glavnih motora Hodgsonove momčadi ponovno je bio Bobby Zamora, strijelac prvog gola i asistent Duffu za drugi. "Bobby sada ne zabija samo - svakome, već to čini najvećim svjetskim klubovima. Mnogi lamentiraju o tome kako dobre igra pruža tek u Premiershipu, no ove je sezone dokazao kako to nije točno odličnim prezentacijama protiv momčadi kalibra Rome, Juventusa, Basela, Šahtara..."

Direktor Wolfsburga Dieter Hoeness kratko je prokomentirao: "Sami smo si otežali situaciju, no pogodak koji smo postigli pred sam kraj mogao bi se pokazati zlata vrijednim. Već smo pokazali da pred svojim navijačima možemo preokrenuti rezultat."

Privremeni trener Lorenz-Günther Köstner nije bio zadovoljan viđenim: "Propustili smo previše prigoda i time si pritvorili vrata ulaska u polufinale. U uzvratu imamo solidnu šansu i možda nešto uspijemo učiniti. Od iznimne je važnosti bilo da postignemo pogodak."

Na to se nadovezao jedini Wolfsburgov strijelac Alexander Madlung, koji je glavom poentirao na asistenciju BiH reprezentativca Zvjezdana Misimovića: "Hvala Bogu da je glava ponovno proradila u najvažnijem trenutku. Presretan sam. Dotukle su nas glupe greške, nadam se da ćemo u uzvratu biti pametniji."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!