Nogomet

Smiješan jedanaesterac i četiri isključenja

Branimir Korać • subota, 03.04.2010.
Smiješan jedanaesterac i četiri isključenja
Foto: EPA

Derbi 25. kola portugalske lige igran je u Bragi gdje je Sporting ugostio momčad Vitorije Guimaraes. Domaćin je slavio s 3:2 i zadržao priključak s vodećom Benficom, ali za ovim susretom još će se dugo vući repovi...

Nogometaši Vitorije iz Guimaraesa još će dugo spominjati Artura Soaresa Diasa. 30-godišnji sudac uništio je derbi Brage i Vitorije i na kraju darovao Bragu jedanaestercem kakav vjerojatno ne bi dosudio niti trener domaćina. Gosti su tu potpuno izgubili živce i zaradili niz isključenja.

Bio je to važan susret za obje momčadi, Braga je trebala pobjedu kako bi ostala u kakvoj-takvoj igri za naslov prvaka dok je Vitoria trebala bodove u borbi za Europsku ligu.

Gosti iz Guimaraesa poveli su u 18. minuti pogotkom Ruija Miguela nakon što mu je suigrač možda čak i rukom dodao, da bi domaćin u 41. minuti iz jedanaesterca poravnao na 1:1. Bio je to ujedno i konačan rezultat prvog poluvremena.

Sve do 79. minute bilo je relativno mirno na terenu, a onda je Valdomiro ostao kao zadnji igrač obrane i skrivio čist jedanaesterac i zaradio crveni karton. Meyong je bio precizan te doveo Bragu u vodstvo za 2:1.

Prva sporna situacija slijedi u 90. minuti kada Vitoria dobiva jedanaesterac za koji se može reći kako je možda postojao, strijelac s bijele točke bio je Andrezinho, no ono što je uslijedilo na suprotnoj strani razbjesnilo je gostujuće igrače.

Igrač Brage je iz čistog mira, potpuno sam i neometan pao u 16 metara i sudac je duboko u sudačkoj nadoknadi dosudio još jedan jedanaesterac i još dao drugi žuti karton Andrezinhu.

Gosti su se teško mogli pomiriti s takvom odlukom, Meyong je ipak dobio priliku i zabio s 11 metara nakon čega je uslijedio novi val prosvjeda gostiju i crveni kartoni za Desmaretsa i Alvesa.

U svakom slučaju Dias će se teško moći opravdati pred disciplinskim organima, grubo je pogriješio u vrlo važnoj utakmici za rasplet sezone. Vitorijini igrači zaradili su četiri crvena kartona, neće nastupiti u sljedećem kolu, a toga ne bi bilo da nije dosuđen taj sporni jedanaesterac.


Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.04.2010. u 01:24
    i onda kad hajduk dobi 2 iskljucenja kazu da ih kradu
    Obrisan korisnik