Košarka

Krasić: "Cedevita ravnopravno za naslov"

Edvard Burić • subota, 03.04.2010.
Krasić: "Cedevita ravnopravno za naslov"
Foto: Kristijan Komarica

Na razgovor s novinarima nakon utakmice Cedevita - Cibona treneri su očekivano došli potpuno različitog raspoloženja. Cedevitin trener Slobodan Subotić je isijavao zadovoljstvom prikazanom igrom svojih igrača, dok je Velimir Perasović logično bio nezadovoljan.

Subotić je ovako komentirao utakmicu: "Večeras smo odigrali jednu od boljih utakmica ove godine u Sutinskim vrelima. To je zbog toga što nismo dozvolili Ciboni da se razigra. U većini utakmice smo igrali dobro, osim u trećoj četvrtini kad smo dobili 28 koševa i bilo je nevjerojatno što smo sve promašili."

Ono što je presudilo utakmicu po riječima Subotića je: "Kontrolirali smo njihov ofenzivni skok, a to je ono što nismo uspjeli u Zadru." Na kraju je dodao: "Čestitam momcima i idemo dalje."

Pred novinare je izašao i kapetan Cedevite Bariša Krasić koji ovako komentira događaje na parketu: "Ovo je bila jako bitna utakmica, posebno zbog toga što smo izgubili u Zadru. Morali smo se negdje vaditi. Način na koji smo kontrolirali utakmicu pokazuje da smo sasvim zasluženo dobili utakmicu protiv euroligaške momčadi."

O borbi za naslov prvaka dodaje: "Cedevita se sada potpuno ravnopravno uključuje u borbu za naslov prvaka zajedno sa Zagrebom, Zadrom i Cibonom. Bit će u najmanju ruku najneizvjesnije prvenstvo. Iako sam sad subjektivan poslije utakmice mislim da je Cibona igrala maksimalno, a mi puno bolje igramo kod kuće i obrambeno i napadački."

Velimir Perasović je čestitao Cedeviti: "Čestitam na odličnoj utakmici, oni su od početka odigrali točno onako kako treba, čvrsto, agresivno, na liniji dodavanja, koncentrirano i disciplinirano u napadu. Imali su puno raspoloženih igrača za razliku od nas. Mi nismo imali svježinu i samopouzdanje za izvući utakmicu. Vratili smo se u trećoj četvrtini na minus četiri, ali mala rotacija je učinila do toga da Cedevita opet ode na veću razliku koja može biti jako važna u konačnici."

Trener Cibone nije tražio opravdanja za poraz, ali je na pitanje o tome rekao: "Bogdanović je bio 20 i nešto dana odsutan, bez Marka Tomasa (deset dana) i bez Vukušića smo trenirali, ali to su sve opravdanja koja nemaju smisla i ne umanjuju pobjedu Cedevite. Cedevita je u dobroj formi, u dobrom ritmu su već nekoliko kola bili u NLB ligi. Razočaran sam našom igrom, igrali smo stihijski i bez intenziteta. Nije to bio ritam za ozbiljnu košarku, pogotovo prve dvije četvrtine."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!