Nogomet

Poklepović: "Raspoloženo, rasterećeno i svježe"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 05.04.2010.
Poklepović: "Raspoloženo, rasterećeno i svježe"
Foto: Davor Sajko

Hajduk u srijedu igra uzvrat polufinala Kupa protiv Dinama, a splitski trener Stanko Poklepović istaknuo je koje su karakteristike nužne za pozitivan rezultat...

Poljud će u srijedu ugostiti drugi od tri proljetna izdanja najvećeg hrvatskog derbija. Stanko Poklepović već je zaboravio sve događaje iz Kranjčevićeve i potpuno se posvećen ogledu protiv Dinama.

"To što se zbivalo u Zagrebu ostavit ćemo sa strane, nema smisla opterećivati si misli. Pred nama je važna utakmica", rekao je Hajdukov strateg dva dana prije utakmice.

"Gledao sam dvoboj Rijeke i Dinama i tu se može mnogo toga reći, ali neću. Važno mi je bilo vidjeti s čime Dinamo raspolaže".

Pripreme će odraditi na Braču, a zdravstveni bilten nije idealan: "Imamo nekolicinu ozlijeđenih, ali nadam se da će se neki stići oporaviti. Na pripreme idu svi, neovisno o tome tko će biti pripravan zaigrati".

Pritom se s posebnom pažnjom prati situacija oko kapetana Srđana Andrića, koji je u prvoj utakmici ozlijedio rame te propustio prvenstveni okršaj sa Zagrebom: "Mirovao je i najvažnije je da nema poteškoća, čak i ako ne bude trenirao. Radi se o kapetanu i bitno je da bude s nama".

"O njegovom nastupu odlučit ćemo prije same utakmice", najavio je Poklepović.

"Neophodno je u utakmicu ući raspoloženo, rasterećeno i svježe, kao i to da do rezultata pokušamo doći igrom", dodaje, a o vježbanju izvođenja jedanaesteraca kaže: "To je podsvjesno guranje čovjeka u nešto. Postoje igrači s maksimalnom koncentracijom i oni koji je nemaju".

Naravno, Hajduku će trebati i navijačka pomoć te je Poklepović pozvao publiku na tribine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!