Košarka

Hrvatska preko Francuske u drugi krug

Branimir Korać • ponedjeljak, 05.04.2010.
Hrvatska preko Francuske u drugi krug
Foto: Nikola Movrić

Hrvatska juniorska reprezentacija kao prvoplasirana u skupini se plasirala u drugi krug tradicionalnog turnira Albert Schweitzer. U posljednjem susretu u skupini svladala je jaku Francusku 70:62...

HRVATSKA - FRANCUSKA 70:62 (16:18, 34:35, 61:42)

Hrvatska: Stefan Zadravec, Dario Šarić 16 poena (4 asistencije), Roko Rogić 15 (5 skokova), Josip Matić 12 (4 skoka), Dino Repeša, Antonio Boban 0, Boris Barać 18 (9 skokova), Alex Percan 3, Marko Ramljak 6, Franko Sango 0, Petar Madunić 0, Frano Marasović.

Francuska: Clement Leotard 0, Mathis Keita 14, Thomas Ceci 12, Kevin Mendy 0, Livio Jean-Charles 2, Antonin Moynet 0, Evan Founier 12 (4 skoka), Louis Labeyrie 8, Rudy Deal 6 (4 skoka), Yannis Morin 6 (6 skokova), Jonathan Radjouki 2, Rudy Gobert 0.

Nakon dvije neizvjesne utakmice s Amerikancima (poraz 71:60) i Argentinom (pobjeda 82:81), Hrvatska je odigrala odličnu utakmicu protiv vrlo dobre Francuske i pobjedom 70:62 osigurala prvo mjesto u skupini. Francuzi su impresionirali pobjedama protiv Argentine (plus 19) i SAD-a (67:66), međutim protiv Hrvatske nisu imali šanse.

Presudilo je sjajno otvaranje drugog poluvremena za našu reprezentaciju koja je napravila seriju čak 20:2 i pobjegla na 20 poena prednosti. Sve što su Francuzi u posljednjoj dionici uspjeli napraviti je spustiti se ispod deset poena zaostatka, no niti jednom nisu zaprijetili našoj reprezentaciji.

U drugom susretu u skupini SAD igra protiv Argentine i za prolaz dalje treba pobjedu čime će Francuzi otići u borbu za plasman od devetog do 16. mjesta upravo zahvaljujući ovom porazu od Hrvatske.

U našem sastavu odličnu utakmicu odigrali su Boris Barać s 18 poena i devet skokova te dvije godine mlađi od ostatka momčadi Dario Šarić koji je ubacio 16 poena uz četiri skoka i četiri asistencije.

Dobar posao Hrvatska je napravila zaustavivši najboljeg Francuza Evana Founiera koji je Argentini ubacio 31 poen, a SAD-u 28 poena. Naša obrana limitirala ga je na svega 12 poena.

U drugom krugu koji započinje u srijedu Hrvatska će biti smještena u skupinu F s drugoplasiranim iz naše skupine prvog kruga te Španjolskom i Australijom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!