Automoto

Cairoli i Nagl najavili uzbudljivu sezonu

Matej Milanović • ponedjeljak, 05.04.2010.
Cairoli i Nagl najavili uzbudljivu sezonu

U bugarskom Sevlievu odvožene su prve dvije utrke motokros sezone. U MX1 kategoriji pobjede su uzeli prošlogodišnji prvi i drugi u ukupnom poretku, Antonio Cairoli i Maximilian Nagl. U MX2 kategoriji branitelj naslova Musquin krenuo je pobjednički s dva slavlja...

U prvoj utrci MX1 sezone prošlogodišnji prvak Antonio Cairoli nije krenuo dobro. Našao se u gužvi već u prvom zavoju te je nakon prvog kruga bio deveti. Dobar je start pak imao drugi Talijan, David Philippaerts koji je došao do drugog mjesta. Maximilian Nagl, najbolji u kvalifikacijskoj utrci, vodio je od početka do kraja i došao do zasluženog slavlja s preko osam sekundi pred Philippaertsom koji je također svoju poziciju zadržao sve do posljednjeg kruga.

Treća pozicija se isto nije mijenjala kroz utrku. Clement Desalle držao je zadnje mjesto na postolju od prvog do završnog 20. kruga. Četvrto mjesto pripalo je Belgijcu Kenu de Dyckeru koji je tamo stigao nadoknadivši dvije pozicije u prva četiri kruga.

Cairoli je već do osmog kruga stigao na petu poziciju koju je zadržao do kraja. Valja spomenuti i sedmo mjesto Španjolca Jonathana Barragana koji je nakon prvog kruga bio 11.

U drugoj utrci Cairoli je odmah došao do trećeg mjesta. U četvrtom krugu prešao je Philippaertsa na drugoj poziciji. Do vodstva je napokon stigao nakon deset krugova prešavši i Nagla. Talijan je izdržao do kraja na prvoj poziciji, a Nagl je zaključio drugi s tri i pol sekunde zaostatka. Mjesto na postolju pripalo je i Belgijcu Steveu Ramonu koji je nakon prvog kruga bio sedmi, a potom je dobrim nastupom poboljšao svoj rezultat zaostavši na kraju sedam sekundi za prvim.

Četvrti je bio Francuz Sebastien Pourcel, a Desalle je utrku završio na petom mjestu. Šesti je bio Barragan, koji je još jednom morao nadoknađivati nakon što je prva dva kruga završio na očajnom 14. mjestu. Razočarao je Philippaerts koji je zbog greške u devetom krugu s trećeg pao na šesto mjesto. U konačnici je završio kao sedmi.

Nakon prve dvije utrke prvi je u poretku Nagl sa 47 bodova, a Cairoli je drugi sa šest manje. Kod proizvođača vodi KTM koji je slavio u obje utrke te ima 50 bodova. Deset manje ima Suzuki.

U MX2 kategoriji u prvoj je utrci slavio Francuz Marvin Musquin, branitelj naslova, koji je na samom početku preuzeo vodstvo i više ga nije ispustio. Drugi je bio Nijemac Ken Roczen koji je slavio na kvalifikacijskoj utrci, ali je već u prvom krugu pao na treće mjesto. U idućem krugu postao je drugi i tamo je ostao do kraja.

U drugom krugu je na treće mjesto izbio i Steven Frossard koji je zauzeo najnižu stepenicu na postolju zaostavši čak 51 sekundu za pobjednikom. Tragičar utrke bio je Nizozemac Jeffrey Herlings koji je u drugom krugu pao s druge na četvrtu poziciju, da bi na kraju završio šesti.

U drugoj utrci Musquin je dominirao od početka do kraja. Herlings je odmah zauzeo drugo mjesto koje je u sedmom krugu izgubio, ali je ipak utrku završio na trećem mjestu. Roczen je pak loše krenuo u utrku budući da je na samom startu pao na peto mjesto. U trećem i četvrtom krugu nadoknadio je dvije pozicije, a na konačno drugo mjesto došao je u sedmom krugu. Frossard je završio kao četvrti.

Nakon prve dvije utrke sezoni u MX2 kategoriji Musquin ima maksimalnih 50 bodova, a slijedi ga Roczen sa 44. Kod konstruktora su razmaci isti. Prvi je Musquinov KTM, drugi Roczenov Suzuki. Iduća je utrka ovog vikenda u talijanskoj Mantovi.

Motokros, Sevlievo, MX1 kategorija, 1. utrka:
1. M. Nagl (NJEM/KTM) 40:45,442 minuta
2. D. Philippaerts (ITA/Yamaha) +8,599 sek
3. C. Desalle (BEL/Suzuki) +13,159 sek

2. utrka:
1. A. Cairoli (ITA/KTM) 41:06,743 minuta
2. M. Nagl (NJEM/KTM) +3,685 sek
3. S. Ramon (BEL/Suzuki) +7,060 sek

Poredak vozača:
1. M. Nagl (NJEM/KTM) 47 bodova
2. A. Cairoli (ITA/KTM) 44
3. D. Philippaerts (ITA/Yamaha) 36
4. C. Desalle (BEL/Suzuki) 36

Poredak konstruktora:
1. KTM 50 bodova
2. Suzuki 40
3. Yamaha 36

MX2 kategorija, 1. utrka:
1. M. Musquin (FRA/KTM) 40:41,977 minuta
2. K. Roczen (NJEM/Suzuki) +12,318 sek
3. S. Frossard (FRA/Kawasaki) +51,161 sek

2. utrka:
1. M. Musquin (FRA/KTM) 39:22,409 minuta
2. K. Roczen (NJEM/Suzuki) +7,389 sek
3. J. Herlings (NIZ/KTM) +19,178 sek

Poredak vozača:
1. M. Musquin (FRA/KTM) 50 bodova
2. K. Roczen (NJEM/Suzuki) 44
3. S. Frossard (FRA/Kawasaki) 38

Poredak konstruktora:
1. KTM 50 bodova
2. Suzuki 44
3. Kawasaki 38

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!