Nogomet

Barcelona najbolja, Hajduk ispao iz 350

Mihaela Bradovski • utorak, 06.04.2010.
Barcelona najbolja, Hajduk ispao iz 350
Foto: EPA

Institut za nogometnu povijest i statistiku objavio je redovnu mjesečnu ljestvicu najboljih klubova svijeta. Na popisu 350 klubova na prvom mjestu nalazi se i dalje Barcelona dok su u tom društvu od hrvatskih klubova tek Dinamo i Slaven Belupo...

Najnovija ljestvica klubova koju objavljuje IFFHS donijela je niz promjena u prvih deset, ali je jedna stvar ostala nepromijenjena. Barcelona je i dalje na vrhu i to s priličnom prednosti nad prvim pratiteljima.

Do ovog mjeseca drugu poziciju držao je Chelsea da bi ga preskočili Estudiantes i Werder koji se sada nalaze na diobi drugog mjesta. Estudiantes je prošlog mjeseca držao devetu poziciju te je skokom na drugu napravio najveći napredak u prvih deset.

U prvih deset još se nalaze Manchester United, Cruzeiro, Šahtar, Arsenal, Roma i novi stanovnik Topa deset Bayern. Iz ovog uglednog društva ispao je HSV koji je s devete skliznuo na 13. poziciju.

Što se tiče naših klubova, u najboljih 350 ostali smo samo na Dinamu i Slaven Belupu. Dinamo je pao za deset pozicija te sada drži 88. mjesto u društvu s japanskim Kashima Antlersom dok je Slaven Belupo pao s 211. na 227. mjesto koje još drže Aris iz Soluna, Espanyol iz Barcelone te brazilski Avai.

Dosad stalnog člana društva 350, splitskog Hajduka, više nema na popisu IFFHS-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!