Nogomet

Walcott: "Stvorit ću Barceloni probleme"

Antonija Pavlić • utorak, 06.04.2010.
Walcott: "Stvorit ću Barceloni probleme"
Foto: EPA

Arsenalov krilni igrač Theo Walcott obećao je kako će i u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka Barceloni stvoriti mnogo problema i topnike preko prvaka Europe povesti prema polufinalu.

"Kao krilni igrač, napadač, uvijek moram biti spreman za sprint. Nadam se da će tako biti i u uzvratu protiv Barcelone i da ću im ponovno stvoriti probleme. Moj je dio posla kreirati prostor za druge", kaže Theo Walcott, mladi nogometaš Arsenala i jedan od najboljih svjetskih bokova.

Poslije odlične prezentacije u prvoj utakmici i gola koji je pokrenuo Arsenal, Walcott je pohvale primio i od stratega blaugrane, Pepa Guardiole. "Lijepo je kada se o tebi govori pohvalno, no moj je posao raditi na terenu", prokomentirao je te se osvrnuo na čast igranja na velebnom Nou Campu. "Igrao sam na mnogim velikim stadionima, ali Nou Camp bi sve to mogao nadmašiti, posebno ako izvučemo dobar rezultat. Najvažnije će biti pobijediti, bilo bi fantastično sudjelovati u takvom pothvatu."

Premda je Barcelona najbolja momčad svijeta, Walcott i njegovi suigrači u Španjolsku neće doći "spuštenih gaća". "Moramo vjerovati da i na Nou Campu možemo ostvariti dobar rezultat. Nema smisla samo se igrati, moramo svi biti maksimalno fokusirani."

Zadaća će im ipak biti otežana zbog izostanaka Cesca Fabregasa, Andreja Aršavina, Robina van Persieja i Williama Gallasa. "Nedostaju nam neki važni igrači, ali siguran sam da će oni koji dobiju priliku posao obaviti korektno. Moramo biti na 100 posto jer Barcelona igra fantastičan nogomet, pokazala je to i u Londonu u prvom poluvremenu."

Ipak... "Učinilo mi se kao da su 'umrli' u zadnjih dvadesetak minuta i tu vidim našu priliku. Ako uspijemo održati 0:0 ili postići rani pogodak vjerujem da možemo utišati njihove navijače."

"Ove smo sezone postizali mnogo golova u posljednjim minutama, posebno u Premiershipu, pa se nadam da to možemo ponoviti ovoga tjedna", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.04.2010. u 19:32
    dao bog...ajmo arsenal!!!!!!!!HALA MADRID
    Obrisan korisnik